TRAGIKOMIČNA PLJAČKA U SRBIJI: Pokušao da opljčka poštu ali mu se raspao plastični pištolj

Pokušaj pljačke koji se na kraju pretvorio u komediju umesto u dramu, dogodio se kada je mladić sa navučenom kapuljačom preko glave, koji je stajao u redu sa ostalim klijentima pošte, došao pred pult i pred službenicu bacio plastičnu kesu uz povik „daj pare“.

- Ona mu je „mrtva hladna“ odbrusila u smislu „dečko, uozbilji se, ljudi čekaju u redu iza tebe“, posle čega je on ponovio pretnju. U tom trenutku prišao mu je i radnik obezbeđenja, takođe mu rekao da „ne stvara gužvu“, a onda je mladić iz jakne izvukao „oružje“. Radnik obezbeđenja ga je uhvatio za ruku i u tom trenutku, kako se ispostavilo, plastikaner verovatno kineske proizvodnje se raspao – prepričava jedan od očevidaca pokušaja pljačke, dodajući da se uspaničeni „lopov u pokušaju“, praćen smehom građana iz reda pred šalterom, potom dao u beg.

U policiji je potvrđeno za ovaj slučaj, uz napomenu da se za nespretnim lopovom traga. Ova gradska pošta, inače, nekoliko puta je bila na meti pravih razbojnika, a poslednji put 27. decembra prošle godine kada je do provale došlo tokom noći ali poštanska kasa nije tada obijena.

Blic

Pogledajte još