DETALJI JEZIVOG NOVOGODIŠNJEG UBISTVA: Metak nije bio namenjen nesrećnom mladiću već…

0

Dragan Marić (23) iz Bajmoka, student grafičkog inženjerstva i dizajna u Novom Sadu, ubijen je nedaleko od bifea „Vujo“ u centru Bajmoka.

Prema rečima Bajmočana u njega je pucano iz lovačke puške, ali metak nije bio namenjen njemu, već je Marić želeo da pomogne prijateljima koji su došli u sukob sa drugim mladićima.

Dragan je bio divan mladić, odličan student, dečko za primer kakvog bi svako poželeo za sina. Čuo sam da su momak iz drugog društva i drugi iz Marićevog došli u zavadu i počelo je koškanje. Mladić je pretio Marićevom drugu i rekao da ide po lovačku pušku i da će ga ubiti, a kada se vratio Dragan je verovatno želeo da pomogne drugu i slučajno bio meta u opštem metežu. Preminuo je na putu do bolnice, nije uspeo da se izbori sa ranama – kaže Bajmočanin iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Samo desetak metara dalje uz put ostali su krvavi tragovi i lokva krvi. Lokal u kome se slavilo je zatvoren do večeras, a u drugim bifeima svi prepričavaju mladićevu tragičnu sudbinu.

Ne znamo ko je pucao, osim da je to momak iz susednog Mišićeva ili okoline. Mnogo nam je žao Marića jer je bio izuzetan mladić, dobar i kulturan. Šta se ovo dešava, u Bajmoku svakog vikenda ima najmanje desetak tuča, trebalo bi pojačati policijski nadzor – kaže jedan od gostiju u kafiću.

U kući Marića neverica i muk. Rodbina, prijatelji, komšije i poznanici dolaze da Draganovoj majci Sanji i ocu Veljku izjave saučešće. Zanemeli od bola jedva progovaraju.

Da, bio nam je jedininac. Studirao je u Novom Sadu, četvrta godina je bio i došao je zbog praznika kući, da izađe sa prijateljima. Znate, bio je jako dobro dete. Mi ne znamo ništa, niko nam ništa nije zvanično još rekao kako se i šta se zapravo dogodilo, ni u koje vreme. Nemamo šta da kažemo, osim da je bol neopisiva – kaže otac.

Subotička policija nije saopštila da se u Bajmoku dogodilo ubistvo koju je tužilac kvalifikovao kao ubistvo, niti je moguće zvanično saznati ko je pucao u nedužnog mladića.

Izvor: blic/nadlanu


Foto: Yayimages/ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.