DETALJI JEZIVOG NOVOGODIŠNJEG UBISTVA: Metak nije bio namenjen nesrećnom mladiću već...

Prema rečima Bajmočana u njega je pucano iz lovačke puške, ali metak nije bio namenjen njemu, već je Marić želeo da pomogne prijateljima koji su došli u sukob sa drugim mladićima.

- Dragan je bio divan mladić, odličan student, dečko za primer kakvog bi svako poželeo za sina. Čuo sam da su momak iz drugog društva i drugi iz Marićevog došli u zavadu i počelo je koškanje. Mladić je pretio Marićevom drugu i rekao da ide po lovačku pušku i da će ga ubiti, a kada se vratio Dragan je verovatno želeo da pomogne drugu i slučajno bio meta u opštem metežu. Preminuo je na putu do bolnice, nije uspeo da se izbori sa ranama – kaže Bajmočanin iz obližnjeg ugostiteljskog objekta.

Samo desetak metara dalje uz put ostali su krvavi tragovi i lokva krvi. Lokal u kome se slavilo je zatvoren do večeras, a u drugim bifeima svi prepričavaju mladićevu tragičnu sudbinu.

- Ne znamo ko je pucao, osim da je to momak iz susednog Mišićeva ili okoline. Mnogo nam je žao Marića jer je bio izuzetan mladić, dobar i kulturan. Šta se ovo dešava, u Bajmoku svakog vikenda ima najmanje desetak tuča, trebalo bi pojačati policijski nadzor – kaže jedan od gostiju u kafiću.

U kući Marića neverica i muk. Rodbina, prijatelji, komšije i poznanici dolaze da Draganovoj majci Sanji i ocu Veljku izjave saučešće. Zanemeli od bola jedva progovaraju.

- Da, bio nam je jedininac. Studirao je u Novom Sadu, četvrta godina je bio i došao je zbog praznika kući, da izađe sa prijateljima. Znate, bio je jako dobro dete. Mi ne znamo ništa, niko nam ništa nije zvanično još rekao kako se i šta se zapravo dogodilo, ni u koje vreme. Nemamo šta da kažemo, osim da je bol neopisiva – kaže otac.

Subotička policija nije saopštila da se u Bajmoku dogodilo ubistvo koju je tužilac kvalifikovao kao ubistvo, niti je moguće zvanično saznati ko je pucao u nedužnog mladića.

Izvor: blic/nadlanu


Pogledajte još