AKO NEMATE SEKS VAŠE TELO GORI: Opasni znakovi koje vam telo šalje

Seks je svakako telesna potreba utemeljena na dve koordinate: reprodukciji i nastojanjima da se socijalizujemo s ljudima koji nas okružuju. Uspešnost preživljavanja zavisi od skupine i ljudskih sposobnostida se prilagode životu u njoj - to uključuje stvaranje veza i odnosa koje su nekad ugodne nekad naporne. Jedna od takvih veza je i ona seksualna.

Pa kako vam vaše telo stavlja do znanja da je gladno seksa? Vrlo je lako prevideti znakove jer ih često povezujemo s nekim drugim svakodnevnim problemima. Najbolji način da ih prepoznate je promatranjem negativnih raspoloženja koja nestaju nakon seksa. Ne zaboravite da seks ne uključuje uvek dvoje ljudi. Svakako uzmite u obzir i masturbaciju.

Evo nekoliko pokazatelja da vam telo gori i da više ne može izdržati:

-preterana nervoza

-dugoročna stanja neobjašnjive teskobe i napetosti te migrene

-konstantan stres

-manjak apetita

-manjak potrebe za snom

-kontradiktorni osećaji prema nekim osobama

-učestale seksualne fantazije, naročito tokom noći

Manjak seksa može uzrokovati brojne reakcije koje su manje-više objašnjive. No, u nekim slučajevima može doći do teških psihičkih i telesnih reakcija: svrabež kože, iritiranost, ljutnja, agresivnost, itd. Možete vrlo lako povrediti ljude oko vas, i emotivno i telesno, i to samo zato što niste znali pročitati „znakove".

Jednom kad u potpunosti naučite registrirati znakove i poruku tela „trebam seksa!" biće vam puno lakše prepoznati vreme u kojem se ovi simptomi pojavljuju.

Tako ćete moći sprečiti njihove negativne posledice. Istina, simptomi variraju od čoveka do čoveka, zavisno o dobi, polu, životnom stilu, telesnom stanju, trudnoći, menopauzi, itd.

Sve u svemu, uzmite malo vremena za analiziranje samih sebe i svog tela, svojih potreba i želja. Samo tako ćete znati kako ga i kad „smiriti" i vratiti u normalu.

Pogledajte još