Glasalo 27,51 odsto, nema promene u raspodeli mandata

BEOGRAD, 8. februara 2007. (Beta) - Na ponovljenim parlamentarnim izborima u Srbiji, održanim danas na šest biračkih mesta, glasalo je 1.135 birača odnosno 27,51 odsto upisanih u spisak, saopšteno je večeras.

Na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, direktor Zavoda za statistiku Dragan Vukmirović rekao je da je od tog broja bilo 15 nevažećih listića dok je jedan listić uzet ali nije ubačen u kutiju.

On je rekao da konačni rezultati izbora i raspodela mandata neće biti izmenjeni.

Iz Republičke izborne komisije saopšteno je da je glasanje proteklo bez incidenata i u skladu sa zakonom.

Najviše glasova dobila je Demokratska stranka - 228 ili 20,07 odsto, zatim Srpska radikalna stranka - 191 ili 16,81 odsto, dok je na trećem mestu koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije koja je dobila poverenje 183 birača ili 16,11 odsto upisanih.

Koalicija okupljena oko Liberalno-demokratske partije dobila je 102 glasa ili 8,98 odsto, dok su nešto više od pet odsto dobili još samo Unija Roma Srbije i Pokret snaga Srbije.

Demokratska zajednica Srbije i Koalicija Albanaca Preševske doline nisu dobili nijedan glas, dok su podršku po jednog birača dobili Koalicija Lista za Sandžak, Koalicija "Branko Pavlović - zato što mora bolje", Reformistička stranka i Socijaldemokratija.

Zbog nepravilnosti na izborima održanim 21. januara izbori su danas bili ponovljeni na po jednom biračkom mestu u Knjaževcu, Senti, Šapcu, Vršcu i na dva mesta u Lipljanu.

Na tih šest biračkih mesta pravo glasa ima 4.130 birača.

Pogledajte još