KOLAPS U PRESTONICI: Tramvaji i trolejbusi stoje, uvedene vanredne linije

Zbog pucanja vodovodne cevi, tramvaji kroz Bulevar kralja Aleksandra ne saobraćaju od sinoć.

U dispečerskom centru GSP-a kažu da se za sada ne zna kada će ovaj problem biti rešen.

- Tramvaji neće funkcionisati još neko vreme jer je u pitanju veća havarija. Nismo sigurni kada će se to normalizovati - kaže dežurni dispečer GSP.

Uvedena je autobuska linija 6A, koja vozi od Vukovog spomenika do Cvetkove pijace.

Linija 91, koja od Železničke stanice saobraća do Ostružnice, skraćena je i vozi do česme u Ulici Ljube Rankovića. Ona ide trasom linije 92.

Do zastoja je došlo i na Šumicama zbog kvara trolejbusa na liniji 19.

- Linija 21 preusmerena je ka industrijskom naselju - kažu u GSP-u.

Takođe, linija autobusa 91 je skraćena do "česme", jer do Novog naselja ne može da vozi zbog klizavog kolovoza.

Sneg je otežao saobraćaj na svim putevima u Srbiji, a Auto-moto savez savetuje oprez na kritičnim deonicama poput mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i tunela.

"Upozoravamo vozače i podsećamo ih da mokri, ili snegom i ledom prekriveni kolovozi u velikoj meri povećavaju zaustavni put vozila, smanjuju njihovu stabilnost i zahtevaju pažljivo upravljanje", navodi AMSS.

Zbog snežnih padavina, pojačanog vetra, snega na kolovozu i pojačanog saobraćaja dolazi do čestih zastoja na putevima, a vozače na pojedinim deonicama očekuje usporena vožnja.

Prema posednjim informacijama Uprave granične Policije na našim terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Međutim tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj što može biti uzrok i dužeg zadržavanja.

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika otvoren je granični prelaz Horgoš II (Reske) samo za putnička vozila. Radno vreme ovog prelaza je od 07-19 časova isključivo za putnička vozila.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

"Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i budu maksimalano oprezni u vožnji", navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Izvor: Blic, b92.net

Pogledajte još