SEKS KAO LEK: Ako ga imate redovno, rešićete se ovih BOLESTI

Neki naučnici tvrde da su redovnipolni odnosi ključ večne mladosti i dobrog telesnog i duševnog stanja svakog pojedinca. Dokazano je da seks ima i lekovit učinak, posebno kod bolesti psihosomatskog izvora, a olakšava i rešava i brojne druge zdravstvene probleme.

Seks jača srce

Tokom seksa naše disanje postaje dublje i brže što povećava pumpanje krvi i jača srčani mišić. Za vreme polnog odnosa se takođe povećava količina ženskog hormona estrogena, koji je poznat po svojim blagotvornim učincima na srce.

Seks smanjuje holesterol

Kod muškaraca se tokom seksa povećava količina testosterona koji pomaže jačanju kosti i mišića, a istovremeno snižava količinu holesterola.

Seks ublažava simptome artritisa

Seksom se možete rešiti glavobolja i bolova koje prouzročuje artritis. Ako ste često pod stresom ne postoji bolja terapija od seksa. Takođe je odličan i za zdravlje prostate.

Seks rešava suvišne kilograme

Stručnjaci tvrde da sa seksom jednom na dan tokom jedne godine potrošite 7 500 kalorija što odgovara trčanju 120 kilometara.

Seks olakšava predmenstrualni sindrom

Jedno istraživanje je potvrdilo da seks olakšava menstrualne tegobe. U istraživanju je učestvovalo više od 1 000 žena. One žene koje su imale redovne polne odnose ređe su se žalile na predmenstrualne i menstrualne bolove.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.