HOROR U NEMAČKOJ: Afrički migranti silovali žene širom zemlje u novogodišnjoj noći! (VIDEO)

"Potpuno je neprihvatljivo da naši gradovi postanu zone bezakonja. Naši građani i naši gosti moraju da se osećaju bezbedno", rekla je gradonačelnica Kelna Henrijet Reker uoči današnjeg kriznog sastanka na kom predstavnici politike i policije analiziraju kako je u novogodišnjoj noći došlo do eskalacije nasilja kada je, prema sadašnjim saznanjima, grupa od preko hiljadu mitranata iz arapskog, to jest severnoafričkog područja, počela da divlja na i oko glavne železničke stanice u Kelnu.

Tom prilikom je došlo do masovnog seksualnog zlostavljanja žena, pljački a prijavljen je i jedan slučaj silovanja.

"Bilo je strašno, bilo ih je na stotine, opkolili su nas i seksualno napastovali", ispričala je za Kelner štajtancajcer jedna od oko stotinjak Nemica koje su podnele krivičnu prijavu.

Ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Ralf Jeger najavio je da će policija "sistemski" obraditi svaki slučaj i da će ubuduće biti pojačano prisutna na osetljivim mestima.

"Mi ne možemo da prihvatimo da se grupe muškaraca iz severne Afrike organizuju da bi drskim seksualnim napadima ponižavali bespomoćne žene", rekao je Jeger.

Siledžije su azilanti iz severnoafričkih zemalja, starosti od 15 do 35 godina, koji, s obzirom da nemaju izgleda da dobiju trajni izbeglički status, u Nemačku ciljano dolaze da bi se bavili kriminalom dok traje obrada njihovog zahteva.

Pošto su događaji iz Kelna dospeli u medije, i iz drugih gradova kao što su Hamburg i Štutgart stigle su vesti o sličnim slučajevima. Portal Hafington post piše da je trgovina drogom Kelnu i drugim većim nemačkim gradovima "čvrsto u rukama" severnoafričkih bandi, koje u prihvatilištima za izbeglice regrutuju nove kriminalce. Osim trgovinom drogom, te bande bave se i organizovanim džeparenjem i provalama u stanove i automobile. Međutim, napadi na žene predstavljaju novu dimenziju nasilja, rekao je predsednik uprave policije Kelna Volfgang Abers.

Političari u Kelnu strahuju da bi ovo nasilje moglo da se ponovi u februaru, kad poznati karneval privuče preko milion gostiju iz celog sveta.

"Dugo smo ih smatrali tabuom, ali konačno moramo da se suočimo s normama muškog ponašanja u muslimanskoj kulturi koje odobrava nasilje", poručila je preko Tvitera bivša ministarka porodice Kristina Šreder. Ona je i ranije upozoravala na "mačo kulturu" muškaraca iz tradicionalnih islamskih delova sveta koji poslednjih meseci dolaze u Evropu.

Izvor: kurir/nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.