Glok novi vozač Manor GP-a

FRANKFURT, 17. novembra 2009. (Beta-AP) - Nemački vozač Timo Glok potpisao je dvogodišnji ugovor sa novom ekipom u Formuli jedan Manor GP, rekao je njegov agent Hans-Berd Verzauer.

Glok je prethodne dve sezone vozio za Tojotu, ali se japanska kompanija povukla iz takmičenja zbog loše finansijske situacije. Nemački vozač je propustio poslednje tri ovosezonske trke zbog povrede kičme, koju je zadobio u kvalifikacijama za trku za Veliku nagradu Japana.

"Ostala mi je još jedna godina ugovora sa Tojotom i planirali smo da se borimo za titulu. Ali, pošto se ekipa povukla iz Formule jedan to sada nećemo moći da ostvarimo. Biće veliki izazov voziti za novu ekipu", naveo je Glok na svom sajtu.

Britanska ekipa Manor GP je jedna od tri nove ekipe koje koje će se takmičiti sledeće sezone u Formuli jedan, pored španskog tima Kampos i američkog USF1.

"Prelazak u Manor se mnogima čini kao hrabar potez, ali imao sam mnogo dobrih razloga da prihvatim ponudu. Međutim, veoma je važno što ću biti u prilici da učestvujem u razvoju tima i vozila", dodao je 27-godišnji vozač.

Pogledajte još