SEĆANJE NA VELIKOG UMETNIKA: Dejvid Bouvi: Povratak zvezdanoj prašini u Domu omladine Beograda

Program koji organizuje Dom Omladine biće prilika da se zaokruži jedna od najvećih priča u istoriji pop muzike, u čemu će pomoći Slobodan Konjović i Momčilo Rajin, kao važni akteri upoznavanja naše sredine sa radom Dejvida Bouvija od njegovih ranih dana – Konjović kao muzički urednik Studija B, Rajin kao kritičar Džuboksa. Moderator razgovora u kome se očekuje i učešće publike, biće Dragan Ambrozić, rok kritičar, muzički i odgovorni urednik Doma omladine Beograda.

Film “Čovek koji je pao na zemlju”, kultnog engleskog reditelja Nikolasa Rega iz 1976. godine, filmskoj publici prvi put je predstavio Devida Bouvija na velikom platnu. Naučno-fantastična priča o vanzemaljcu zalutalom na Zemlju, te estetika filma koja je nagoveštavala buduću estetiku Bouvijevih video spotova, učinila su ovo delo integralnim delom njegove mitologije. Smatra se filmom u kome Dejvid Bouvi najbolje izgleda i najviše zrači magijom otuđene zvezde koja pati za druge – onako kako će ga njegovi najveći obožavaoci i pamtiti.

Ovim programom Dom omladine Beograda, zajedno sa poštovaocima Dejvida Bouvija, želi da se oduži liku i delu autora koji je svojom autentičnošću i visokim dometima postavio nove standarde i zadužio svetsku kulturu za decenije koje dolaze.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.