Skolari menja Pelegrinija na klupi Reala

BEOGRAD, 17. novembra 2009. (Beta) - Čelnici Real Madrida razmatraju mogućnost da otpuste trenera Manuela Pelegrinija i na njegovo mesto postave bivšeg selektora brazilske fudbalske reprezentacije Luisa Felipea Skolarija, preneli su španski mediji.

Trener Reala Pelegrini je pod velikim pritiskom pošto njegova ekipa ne pruža dobre partije, u prvenstvu zaostaje jedan bod za vodećom Barselonom, dok je u Ligi šampiona na četiri utakmice osvojila sedam bodova.

Izvor španskog lista El Mundo Deportivo naveo je da će derbi utakmica između Reala i Barselone, 29. novembra, biti odlučujuća za Pelegrinija, jer bi u slučaju poraza gotovo sigurno dobio otkaz.

Kako piše list, čileanskog trenera bi na klupi Reala zamenio Skolari, koji trenutno predvodi uzbekistanski klub Bunjodkor. Veruje se da je on najplaćeniji fudbalski trener na svetu, jer je za 18-mesečni ugovor dobio oko 20 miliona evra.

Brazilski stručnjak je prošle sezone u kratkom periodu trenirao Čelsi, a 2002. godine predvodio je reprezentaciju Brazila do trijumfa na Svetskom prvenstvu.

Pogledajte još