Direktor Sterijinog pozorja podneo ostavku

BEOGRAD, 17. novembra 2009. (Beta) - Direktor Sterijinog pozorja Ivan M. Lalić podneo je ostavku na mesto direktora Sterijinog pozorja, zbog, želje da se direktori institucija u toj oblasti biraju javnim konkursima i zbog toga što su mu zamerali da ima previše funkcija.

Lalić u saopštenju navodi da je o ostavci obavestio predsednika Upravnog odbora te ustanove Borisa Isakovića i člana Gradskog veća zaduženog za kulturu Andreja Bursaća.

"U najiskrenijoj nameri da relaksiram odnose na novosadskoj kulturnoj sceni, koja je imala primedbi na akumulaciju mojih javnih funkcija, odlučio sam da dam neopozivu ostavku na mesto direktora Sterijinog pozorja", istakao je on dodajući da je u proteklih godinu i po dana nastojao da afirmiše Novi Sad kao grad festivala.

Lalić veruje da njegova ostavka predstavlja odličan povod za afirmaciju i jačanje institucije javnog konkursa za izbor novog direktora Sterijinog pozorja, što je novim Zakonom o kulturi zakonska obaveza osnivača institucija kulture. Ivan M. Lalić je i umetnički direktor "Sinema sitija", novosadskog filmskog festivala koji je juna ove godine po drugi put organizovalo Udruženje "Egzit".

Pogledajte još