TUŽAN KRAJ LJUBE MOLJCA, iako je umro onako kako mašta većina glumaca

Razmišljajući o onome neminovnom, o smrti, većina glumaca mašta da životnu pozornicu napusti na pozorišnoj. Glumac Miodrag Andrić, poznat po nadimku Ljuba Moljac, jedan je od retkih kome se želja ispunila. Dobio je masivan izliv krvi u mozak za vreme pozorišne predstave “Tri nosketara” u Glini na Baniji. Iako je brzo prevežen u klinički centar u Zagrebu, nije imao šansu da preživi.

Na poslednju turneju krenuo je s Milovanom Ilićem Minimaksom i Jovom Radovanovićem s kojima je izvodio kabaretsku predstavu “Tri nosketara”. Sva trojica su bila na vrhuncu popularnosti.

Tog, 22. januara, Ljuba se požalio prijateljima tokom ručka kako se oseća snažnu glavobolju. Verovao je da je ona uzrkovana anginom koju nije u potpunosti zalečio. Kad mu je pozlilo na sceni mnogi u sali, uključujući Minimaksa, mislili su da Ljuba izvodi neke svoje kerefeke, s obzirom da su sva trojica aktera predstave bila sklona improvizacijama. Preminuo je u šest dana pre nego što je trebalo da napuni 46 godina.

Iako je rođen u Kragujevcu 28. januara 1943, Miodrag Andrić je detinsjtvo i mladost proveo u Beogradu. Kao član Ateljea 212 ostvario je veliki broj uloga. Paralelno s pozorišnom gradio je veoma uspešnu filmsku karijeru. Spomenućemo samo nekoliko naslova u kojima je briljirao: Majstori, majstori, Laf u srcu, Tajna manastirske rakije, Kad budem mrtav i beo, Moljac, Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT, Nije nego.

Pogledajte još