MAGIČNA: Ova hrana dovodi do boljeg orgazma

Zadovoljstvo koje dobijamo putem hrane i seksa aktivira iste receptore u mozgu, objašnjava nutricionistkinja Odri T. Kros sa Univerziteta Kolumbija. Dodaje da nam pojedina hrana daje više energije i budi u nama želju za još više strasti. Neke namirnice čak mogu pomoći da postignete intenzivniji orgazam.

Evo liste koju Kros preporučuje.

Dezert od tamne čokolade za dvoje

Prema istraživanju objavljenom u magazinu "Journal of the American Dietetic Association", sastojak u tamnoj čokoladi imenom feniletilamin oslobađa endorfin koji se pojavljuje i kod seksualnih užitaka. Takođe se pokazalo da oni koji pojedu barem malo tamne čokolade na dan imaju veću želju za seksom, prenosiT portal.

Banana


Ako ste na dijeti i ne jedete slatko, nekoliko sati pre sastanka pojedite bananu jer ona oslobađa serotonin. Taj je hormon zaslužan za dobre i pozitivna osećanja. Takođe, banane sadrže kalijum koji je zaslužan za izdržljivije mišiće, a oni su jako važni za intenzivniji orgazam.

Uživajte u sušiju

Losos i skuša - dve vrste ribe bogate masnim kiselinama omega-3 koje podržavaju proizvodnju polnih hormona. Tuna je dobar izvor selena koji je zaslužan za to što se u testisima povećava broj spermatozoida.

Vino


Crveno vino povećava nivo estrogena, a sadrži resveratrol, antioksidans koji poboljšava cirkulaciju tokom seksa. A ako ste sami i idete na sastanak, alkohol pomaže da se bolje ljubite. Malo vina dovoljno nas opušta, ali izbegavajte više od jedne čaše jer pijana soba nikome nije privlačna, a ni seksi.

Seksi doručak

Zobena kaša i slične žitarice koje su izdvojene kao celovite ne zvuče seksi za doručak, ali kriju malu tajnu – pojačavaju testosteron koji nabija libido. Zasladite s malo meda i uživajte.

Uživajte u kafi nakon večere

Istraživanja su pokazala da ljudi koji uživaju u kafi nakon večere ili u kasnom popodnevu imaju snažniji libido. Takođe se preporučuje da se stavi i malo šećera. Ebi Aronovic, lekarka i autorka knjige "Your Final Diet", kaže da i šećer oslobađa serotonin pa se odmah bolje osećamo i spremniji smo za akciju.

Sok od paradajza

Naučnici na Univerzitetu Kalifornija u Los Anđelesu otkrili su da paradajz sadrži polifenole odnosno antioksidanse koji su zaslužni za dobar protok krvi venama. A svi znamo da je to bitno za dobar seks.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.