Wedding Weekend

Budući mladenci koji su odlučili da ovog proleća stanu na „ludi kamen“, a nisu još smislili kako njihovo venčanje treba da izgleda, ideje mogu da potraže na Sajmu venčanica koji se održava u Kristalnoj dvorani, hotela Hajat

Na šestom Sajmu venčanica, zlatarstva i lepih umetnosti, posetiocima su se predstavile brojne modne kuće venčanica, zlatarske radnje, obućari, cvećare, poslastičarnice, fotografi, šminkeri…. Pomoć u organizaciji venčanja mladencima koji su odlučili da se venčaju i “najsrećniji dan” pretvore u bajku nude organizatori i dekorateri, bez kojih je sada teško zamisliti svadbeno veselje. Potencijalni bračni parovi bili su oduševljeni ponudama firmi koje se bave rentiranjem luksuznih vozila. Oldtimer Jaguar izazvao je interesovanje gotovo isto kao i kreacije haljina za potrebe izgovaranja sudbonosnog “da”. Samo sat vremena vožnje u ovom luksuznom automobilu koštaće vas 86 evra.

Štandovi prestižnih zlatara mamili su uzdahe devojaka koje svoje venčanje ne mogu da zamisle bez skupocenog nakita. Ako ste prvo planirali da verite svoju dragu i kupite joj pravi verenički prsten sa brilijantom (koji daje samopouzdanje) onda morate izdvojiti 20.000 dinara. Par burmi koštaće vas 10.000 dinara.

Pravi mali performans napravila je zlatara “Andrejević”, i to u vidu ljubavnog zapleta koji, a kako i ne bi, rešava skupoceni zlatni prsten. A, ovom prilikom je 12 manekenki je predstavilo i nakit juvelirske kuće “Torini” iz Firence.

Sajam venčanica svečano je otvoren revijom “Poznate dame u venčanicama”, koja je održana u egzotičnom ambijentu hola hotela “Hajat”. Publika je imala prilike da vidi pevačice, glumice, voditeljke i manekenke u najlepšem izdanju. Mermernim stepeništem defilovale su Iva Štrljić, Jellena, Maja Nikolić, Romana, Nataša Kojić, Adrijana Čortan, Jelena Tomašević, Tanja Stevanović…

Elegantna, romantična i ženstvena. To su ključne reči koje opisuju kolekciju venčanica za 2007. godinu. Iako je sajam izložbenog karaktera, mnoge buduće neveste su teško odolele izazovu, da, kada su već na licu mesta, isprobaju što više modela ne bi li pronašle baš “onu pravu”. Mlada je ujedno i zavodljiva i provokativna. Materijali su jednostavni, lagani, providni, što devojkama daje senzualni izgled. Glavni materijali za 2007. godinu su: organdin, til, muslin, svila, saten, brokati, perje i neizbežna - čipka. Ako se odlučite da kupite venčanicu to zadovoljstvo će vas stajati od 700 do 2500 evra, dok je iznajmljivanje mnogo pristupačnije, od 150 do 600 evra.

Kada je reč o bojama - kao dodatak tradicionalnoj beloj boji u ponudi je širok izbor bež nijansi, zlatna, capučino, šampanj, kao i pastelni tonovi.

Kada se priča o cipelama - sada su devojke mnogo slobodnije u izboru i ne podležu ustaljenim pravilima. Novi trendovi samo pomažu da cipele budu svečane, specijalne i posebne. To pokazuje sve češća upotreba zlatne, srebrne i bakarne boje. Da li će izabrati sandale, papuče, cipele ili čizme zavisi najviše od sezone, a onda i od mesta događanja. U ponudi je i veliki izbor asesoara, kao što su kaiševi, torbice, šeširi, nakit, diademe, suncobrančići, …

Pođimo zagrljeni zajedno u ovaj začarani svet, u ljubavi je čudna snaga što korak pretvara u let”.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knežević

Pogledajte još