Ahmetov u sukobu sa FS Ukrajine zbog skupih ulaznica

BEOGRAD, 17. novembra 2009. (Beta) - Vlasnik fudbalskog kluba Šahtjor Rinat Ahmetov sukobio se u utorak sa Fudbalskim savezom Ukrajine zbog previsokih cena karata za revanš utakmicu baraža za Svetsko prvenstvo 2010. godine između Ukrajine i Grčke.

Revanš utakmica baraža za Mundijal 2010. godine između Ukrajine i Grčke igra se sutra od 19 sati u Donjecku, na stadionu Šahtjora Donbas areni. U prvom meču, u subotu u Atini bilo je 0:0.

Mediji su preneli da karte za tu utakmicu koštaju od 25 do 1.000 dolara, a Ahmetov smatra da su ulaznice preskupe.

Ukrajinski biznismen, koji je vlasnik stadiona, zatražio je od Saveza da otkupi sve ulaznice, a zatim ih proda navijačima po znatno nižim cenama.

"Nažalost, vi samo mislite o zaradi od 4,6 miliona dolara, a ne o tome da li će Donbas arena biti puna. Očekivao sam da ćete doneti mudru odluku i dozvoliti navijačima da po razumnim cenama kupe karte kako bi naionalni tim u odlučujućem meču osetio podršku punog stadiona", naveo je Ahmetov na klupskom sajtu.

Fudbalski savez Ukrajine je odbio taj predlog i optužio Ahmetova da se služi "jeftinim trikovima i propagandom", ali i da vlasnik Šahtjora ne želi da utakmica bude dobro organizovana.

"Javna obećanja predsednika Šahtjora o pomoći navijačima su jeftini trikovi. Taj predlog je nerealan i apsurdan", navodi se u saopštenju ukrajinskog saveza.

Ukrajinski mediji preneli su da je do sada prodato oko 50-60 odsto ulaznica za sutrašnji meč.

Pogledajte još