GODINA BOLA: Kemo, nećemo te nikad zaboraviti

Vreme leči sve, osim tuge za najvoljenijima, rekao je Persi Šeli. I nije pogrešio. Iako je prošla puna godina od smrti Sarajlije Kemala Montena, ne blede sećanja na njega i negove pesme. Osim po jedinstvenoj lirskoj boji glasa, veoma je bio cenjen i kao kompozitor i tekstopisac.

Karijeru je započeo krajem 60-ih u rodnom Sarajevu. Odmah po pojavljivanju na muzičkoj sceni postao je miljenik publike zbog jedinstvene mešavine nostalgije sevdalinki i šarma italijanskih kancona. Jedinstveni muzički izraz i neobična boja glasa omogućili su mu da više od četiri decenije bude jedan od najpopularnijih pevača na prostoru bivše Jugoslavije. Jedanko je bio violjen u rodnom Sarajevu, kao u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Ljubljani i Podgorici.

Njegove pesme su i danas aktuelne i rado slušane kao u vreme kad su nastajale. Ovom prilikom ćemo spomenuti samo neke od njih: “Zaboravi”, “Jedne noći u decembru”, “Nije htijela”, Ljubavna bol”, “Za svoju dušu”, “Sinoć pod prozorom njenim”, Daleko, daleko”, “Vratio sam se živote”, “Sarajevo, ljubavi moja”.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.