Nastavljena blokada pruge kod Lapova

KRAGUJEVAC, 17. novembra 2009. (Beta) - Radnici Građevinsko-industrijskog preduzeća "1. maj" iz Lapova provešće i noć na pruzi Beograd-Niš, na stanici Varoš-Lapovo, protestujuci zbog neispunjenih obećanja Vlade da im se isplate dugovanja i uplate doprinosi.

Više od 100 radnika GIK-a blokiralo je prugu u utorak oko 8 časova i nastaviće protest sve dok se ne pronađe rešenje za njihove zahteve. Predsednik sindikata GIK-a Novica Marković rekao je agenciji Beta da su radnici postavili na prugu šator, pripremili su topliju odeću i obuću i spremni su da tu provedu noć.

"Radnici GIK-a su očajni zbog izneverenih obećanja. Traže isplatu svih dugovanja, ili da se raskine kupoprodajni ugovor, ili da im se isplati po 10 prosečnih plata i odu na tržište rada da sami traže posao", rekao je Marković.

Železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Niš u prekidu je, a kako je saopšteno iz Železnica Srbije, za putnike međunarodnih vozova biće organizovan autobuski prevoz između Markovca i Lapova, odakle se putovanje nastavlja vozom. Putnički vozovi u unutrašnjem saobraćaju otkazani su do daljeg.

Pogledajte još