Za sredu, 18. novembar 2009. godine

BEOGRAD, 17. novembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu najviše pišu o pripremama za sahranu patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Pavla, novom gripu i mogućoj deblokadi Prelaznog trgovinskog sporazuma sa EU.

ALO - "Pavle crkvi ostavio milione evra", list piše o testamentu patrijarha Pavla i navodi da je SPC-u zaveštao autorska prava na tri knjige, brojne neobjavljene besede i promišljanja.

BLIC - "Pred smrt blagosiljao svakog ko bi mu došao u posetu", piše list o poslednjim danima patrijarha Pavla. O epidemiji novog gripa u tekstu "I zdravi mogu dobiti teži oblik grip". O izveštaju glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca u tekstu "Bramerc: Mladić nije u dometu Srbije".

VEČERNJE NOVOSTI - "Sa Vračara u večnost", o sahrani patrijarha Pavla u manastiru Rakovica. "Portret patrijarha Pavla", dodatak koji list poklanja u današnjem broju. "Gavra upao u mrežu", tekst o tome kako su pronađene ubice hrvatskog novinara Ive Pukanića.

GLAS JAVNOSTI - Naslovna strana u potpunosti je posvećena preminulom patrijarhu Pavlu i predstojećoj sahrani "Pola miliona na sahrani patrijarha", "Bog odlučuje ko je svetac".

DANAS - "Potvrđen dolazak tri pravoslavna poglavara", piše list o sahrani patrijarha Pavla. "Prelazni sporazum pred deblokadom", piše list pozivajući se na svoje izvore. "Još jedna žrtva gripa", o novom virusu. O isključenju pojedinih televizijskih programa na kablovskoj mreži u tekstu "Neopravdan postupak".

KURIR - Pod naslovom "Neda preko reda" list piše o tome da pojedine javne ličnosti dolaze u Sabornu crkvu da odaju počast preminulom patrijarhu Pavlu ulazeći na sporedni ulazi i zaobilazeći dugačku kolonu vernika. Razgovor sa bivšim predsednikom fudbalskog kluba Crvena zvezda Draganom Dzajićem "Patrijarh me je spasao".

POLITIKA - "Duh sveti ili lobiranje za prvojerarha SPC", o mogućem nasledniku patrijarha Pavla. "Prošlo je vreme direktiva iz Beograda", kaže u intervjuu listu ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović. "Bramerc zadovoljan saradnjom sa Srbijom", piše list o izveštaju haškog tužioca.

PREŠ - "Pola miliona ljudi dolazi na sahranu" o poslednjem ispraćaju patrijarha Pavla. List prenosi i intervju sa episkopom zahumsko-hercegovačkim Grigorijem "Ne vidim se na mestu novog patrijarha".

PRIVREDNI PREGLED - "Osnovana firma za južni tok" o potpisivanju ugovora kojim se osniva preduzeće za izgradnju gasovoda. Razgovor sa generalnim sekretarom Udruženja banaka Srbije Veroljubom Dugalićem "Dug privrede i građana 1,3 biliona".

Pogledajte još