KRIJU JE OD SVIH: Ovu su najveće tajne SREĆNIH PAROVA

Zajednički život nije uvek med i mleko. I dok se većina razmišlja o stvarima koje bi trebali napraviti kako bi imali sretan i zdrav odnos s partnerom, zaboravljamo na stvari koje nikako ne bi smeli raditi u vezi, a koje su možda i najvažnije.

1. Ne forsiraju jednakosti

Ne govorimo o jednakosti polova, već o životnim situacijama koje izgledaju kao sitnice, a zapravo su vrlo važne. Ako ste vi skuhali ručak, on mora obavezno oprati suđe. Ako ste vi pokupili dete iz vrtića ili škole, on se mora pozabaviti domaćim zadatkom.

Ovo su samo neke od situacija koje tokom dogovora zvuče pametno i ravnopravno, no život nije toliko jednostavan. Praćenje rezultata i konstantna želja za ravnopravnim izvršavanjem obaveza može izazvati tenzije i nezadovoljstvo u vezi. U kvalitetnoj vezi partneri moraju imati razumijevanja, a nikako se nadmetati.

2. Ne ignorišu jedni druge

Ponekad, na oko najmanje sitnice mogu biti pokazatelj ljubavi i poštovanja između partnera, a upravo na takve sitnice treba negovati.
Ako vas partner, dok ste u kuhinji, zamoli da mu napravite čaj ili kafu ili pak ako vas pozove da s vama podeli nešto što je vidio ili pročitao, ne ignorirajte ga. To se odnosi i na male znakove intime poput poljupca ili zagrljaja pre ili nakon posla. Ne ignorirajte male stvari jer one su u ljubavi i vezi zapravo ogromne.

3. Ne zanemaruju intimne trenutke

U užurbanom svetu u kakvom živimo vrlo je teško izdvojiti i organizirati vreme za intimu, posebno ako su tu i deca. No zanemarivanje seksualnog aspekta veze nikako nije kvalitetno za vezu ili brak.
Odgađanje intimnog druženja može dovesti do udaljavanja partnera. Isto tako, dokazano je kako što češće vodite ljubav to je želja za ovim činom jača. Ne čekajte 'pravi trenutak' za odnos s partnerom već ga stvorite sami, bez puno dogovora i filozofije. U redovnom seksualnom odnosu se krije tajna duge i kvalitetne veze.

4. Ne kritikuju

Kritikovanje dugoročno može vezu dovesti u krizu. Ne govorimo o pritužbi i ukazivanju na greške ili o nervoznoj reakciji nakon napornog dana, već o 'teškim' kritikama koje mogu povrediti partnera.
Pritužba bi bila 'Kasnio si, a nisi mi se javio i baš sam se zabrinula. Dogovorili smo se da ćemo se javiti kada kasnimo', dok je kritika: 'Tebe baš nikada nije briga za druge. Ne mogu verovati da si opet zaboravio. Baš si sebičan'.

Pogledajte još