NAHRANITE EGO: SEKS sa bivšim će ga staviti pod kontrolu

Seks neće dokazati bivšem partneru što je izgubio, tuga se neće izlečiti seksom uz novog partnera niti će seks s nekim ko je zaljubljen u vas naduvati ego.

Seks s bivšim

Ovakav ljubavnički odnos čest je nakon prekinutih veza u kojima je ostalo puno nerazjašnjenih stvari i osećaja. Iako ste svesni da ste prekinuli, bivši vam je partner često u mislima jer vas je duboko povredio. Tako dolazite na ideju da ga zavedete i ponovno se nađete u poziciji moći. Nakon bolnog prekida nužno je prihvatiti činjenicu da je veza gotova i emocionalno se distancirati čak i ako nismo dobili odgovore i potrebna objašnjenja. Fizička udaljenost od bivšeg partnera tada je ključna, jer ćete inače teško krenuti dalje.

Seks da bi izbegli tugu

Često je lakše potražiti utehu u prolaznoj zabavi nego se suočiti sa svojom tugom ili usamljenošću. Seks iz tuge može biti rezultat i povređenog ega ili nesretne ljubavi, pa postaje način da sami sebi dokažete kako ste i dalje poželjni i uspešni u zavođenju. Takav seks pravi je gubitak vremena jer s njime možete povrediti drugu stranu koja može želeti nešto više od samo fizičkog odnosa, a osim toga može vas dodatno gurnuti u depresiju ako ne ispuni vaša očekivanja te nakon seksa ne osetite da ste "odjednom preboleli".

Seksom do kontrole
Svesni ste da je druga strana zaljubljena u vas, ali vi ne osećate isto i upuštate se u takav odnos isključivo zbog svog ega. No seks u kojem je jedna strana podređena, a drugoj nije nimalo stalo uvek je loša ideja. Iako biste vi apsolutno dominirali i kontrolirali takav odnos, u njemu nećete pronaći užitak jer nema poštovanja. Radije iskreno recite da niste zainteresirani, nego da se upuštate u seks kako bi manipulirali tuđim osećajima i "pumpali" svoj ego.

Pogledajte još