BIO JE NEVIĐENI ŽENSKAROŠ: Znate li koliko se puta ženio Bata Paskaljević

Danas se navršava 12 godina od kad nas je napustio glumac Mihajlo Bata Paskaljević.

Mihajlo Bata Paskaljević preminuo je posle kraće bolesti u zemunskoj bolnici ne dočekavši premijeru svog poslednjeg filma “Pljačka Trećeg rajha” Zdravka Šotre. Iako je igrao u više od 200 bioskopskih i televizijskih filmova i serija, nagrade su ga zaobilazile, kao i glavne uloge, kojih je imao manje nego prstiju na jednoj šaci. To mu nije smetalo da osvoji publiku, da od epizoda projektuje remek-dela. Osim kod publike, bio je omiljen i među kolegama. Kozer, duhovit i otvoren lako je postao imiljeno TV lice 60-ih i 70-ih među Jugoslovenima. Kolege su ga često zadirkivale da je najveća tvrdica među glumcima. Po pozorišnim klubovima često se moglo čuti da je Bati lakše izvaditi zub iz vilice nego dinar iz novčanika.

Govorio je da postoje tri stvari koje nikad neće odbiti: ulogu, čast u kafani i žene. Ženio se pet puta, mada ima onih koji tvrde da je zapravo šest ili čak sedam puta stao pred matičara.

Poslednju suprugu Faniku upoznao je u kafani.

- Upoznali smo se slučajno. Posle sahrane svratio sam na piće u kafanu Kosovski božur. Tu sam odmah primetio plavokosu konobaricu Faniku. Pitao sam je da se vidimo te večeri. Otišao sam tek pošto je pristala. Na sastanak sam došao ranije skoro pun sat kako ne bi imala vremena da pobegne - ispričao je Bata.

U trećem braku sa Brazilkom Renildom dobio je sina Zoju koiji živi u Nemačkoj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.