Niskotarifne aviokompanije pozvane da dođu u Srbiju

BEOGRAD, 18. novembra 2009. (Beta) - Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pozvao je niskotarifne aviokompanijama "Rajaner" (Ryanair) i "Vizer" (Wizzair) na sastanak u Beogradu, da im predstavi srpsko tržište, rečeno je u sredu agenciji Beta u Direktoratu. 

Savetnica za medije Direktorata, Katarina Andrić-Milosavljević kazala je da će u sredu biti upućen poziv i engleskoj kompaniji "Izi džet" (Easy jet), a biće pozovano ukupno pet ozbiljnih i kvalitetnih aviokompanija koje nude letove po niskim cenama.

Namera Direktorata je da, istakla je, lou kost (low-cost) aviokomapnije upozna s mogućnostima tržišta u Srbiji, uslovima dobijanja dozvola, poveže ih s predstavnicima aerodroma u Beogradu i Nišu i privuče ih da počnu da lete iz Srbije.

Od niskotarifnih kompanija iz Srbije trenutno lete nemački "Džermanvings" (Germanwings), norveške kompanije "Norvidžan er šatl" (Norwegian air shuttle) i "Nordvik erlink" (Airlink), a od 1. februara 2010. letove će početi da obavlja i austrijski "Flaj Niki".

Pogledajte još