VREME JE ZA ZBOGOM: Nikola Demonja objavio potresno pismo, pa ga obrisao

S obzirom na to da je tekst podigao veliku prašinu na društvenim mrežama, saksofonista je odlučio da ga ukloni.

"Vreme je za zbogom, Srbijo. Meni još nije vreme. Nama. Ali se plašim da ono (ponovo) dolazi. Približava se '99. kad se NATO, zločinačka organizacija izopačenih ku*vi i iskompleksiranih kvazi-muškaraca sa očigledno malim pišama, obrušila svojom bespotrebnom silom na nas, rešio sam da moram da odem odavde. Da jednostavno moram. Iako sam imao 15 godina kad je to s**nje počelo.

Kad sa 15 godina doživite drugi rat, drugi put bombe, skloništa, uplašene muškarce i prestravljene žene, čudne stvari počnu da se dešavaju u mozgu.

I otišao sam, zahvaljujući svom talentu, i radu svojih roditelja, u taj divni svet. Na zapad. Tamo gde se sve to kako bi kod nas trebalo, jer nam govore da samo tako sme, dešava.

Daleko od toga da je tako. Ali to je druga tema.

Poželeo sam da se vratim. Zato što sam ja Srbin. Nakon što sam čovek, i muzičar, prvo sledeće je da sam Srbin.

I želeo sam da budem svoj među svojima. I zato što volim svoju zemlju. I svoj narod. Tada je to delovalo smisleno. Kako je pokojni dr Đinđić govorio - da svako bude najbolji u onome što jeste, na taj način da budemo svi bolji, prave patriote prema svojoj zemlji. Znamo svi odavno kako bi to trebalo, je l'... Međutim još bolje znamo kako jeste.

Godinama već gledamo kako se prepucavaju ovi i oni. Prvo su jezive stvari radili ovi. I sve doveli na rub propasti. Pa su vlast preuzeli oni. I sve to još više upropastili. U svilenim rukavicama, i sa zlatnim maskama. Ali onako krajnje bahato, jer su bili sigurni da nećemo nikad glasati za ove. Jer ih se plašimo. Međutim, evo, izglasali smo opet ove. I sad se ovi bahate najstrašnije. Sad primitivizam sa kamatom naplaćuje svakoj svilenoj rukavici, i zlatnoj masci. Sad mesar grdi doktora, a zidar profesora. Samo su zamenili uloge, ništa više.

Za moje četiri godine života na zapadu, ovo želim već dugo da napišem, ja nisam znao - NISAM ZNAO - ni ko je premijer, ni ko je predsednik, niti sastav vlade, niti ko kolo vodi, ništa. Apsolutno je**no NIŠTA nisam znao. Zato što je moje bilo da studiram. Da se snalazim. Da radim. Da učim. Da sviram. A ne da mi političari iskaču iza svakog ćoška sa svojim kretenskim pričama za te njihove intelektualno inferiorne, što im tapšu kao foke za kanticom ribe. Nikada se ni jedan jedini političar nije pojavljivao u medijima toliko, niti ljude politika uopšte interesuje ili dotiče. Ne, oni jednostavno žive svoje živote.Tako se to radi u ozbiljnim državama. U organizovanim društvima.

A kako se kod nas radi, mislim i na ove, i na one, da slučajno neko ne pomisli da sam na nečijoj strani, plašim se da je "zbogom Srbijo" pitanje kada će se, a ne da li će se desiti. Slomiće mi se srce ako opet budem morao da odem, ali pre ću tupom viljuškom da izbodem to svoje srpsko srce, nego što ću sebi da dozvolim da me razni "doktori" sa svojim plagijatorskim diplomama od 500€ stavljaju gde oni misle da je mesto nama koji smo se zaista školovali, mučili za svoj rezultat i znanje.

Neke od njih je sramota koliko nam dobro ide. I mene je sramota kad vidim koliko penzionera u nabavku ide u lokalne kontejnere. I na šta liče bolnice, domovi zdravlja, škole, ma sve državne ustanove. Koliko je svaka crna statistička stavka u porastu. I koliko se iz godine u godinu sve teže živi. Kupovna moć sve slabija. Cene non stop skaču. Još samo porez na ku**c da uvedu, i prešli su igricu. Serem im se u diplome, i u vlast. Jedino što im zaista dobro ide, je što sve što je dobro - ide, odlazi, napušta ovu smejuriju od države. Ili će tek. Jako tužno. I jako ružno", napisao je Nikola.

Nakon što je post obrisao sa svog profila, Nikola se ponovo oglasio napisavši da nema nameru da se seli iz zemlje.

"Aman ljudi nisam napisao da mi idemo bilo gde! Citirao sam, sa znacima navoda, tekst koji sam pročitao, i podelio dalje (share)", glasi odgovor muzičara.

Pogledajte još