BIO JE U MENI kad mi je saopštio da sam dobila otkaz

Imam uspešnu karijeru. Radim više od 20 godina na istaknutim pozicijama u velikim kompanijama. Znam šta je mobing, podmetanja, ogovaranja. Navikla sam da se, iako dama, nosim s tim pratećim pojavama u gotovo svakoj radnoj sredini.

Zbog svega gore navedenog, bila sam u šoku kad mi se desilo nedavno iskustvo. U poslednjoj kompaniji u kojoj sam radila bila sam zadužena za kadrovski menadžement. Velika kompanija podrazumeva kompanijski način ponašanja i komunikacije. Bilo je problema, ali ne onih koji vas dovode u superstresno stanje.

Na poslu sam upoznala nekoliko zanimljivih muškaraca. S jednim od njih je flert otišao dalje. Kako sam samostalna i bez dece, a on oženjen i sa decom, prihvatila sam da naš odnos bude čist seks i zabava. Nekoliko puta je imao potrebu da me pokaže u javnosti, da odemo zajedno na neki događaj ili film. On je radio kao potpredsednik kompanije zadužen za finansije. Naš odnos, tako bih ga najpre definisala, prekinuo se naglo, na banalan način, kao i moj radni odnos.

Za vreme dok smo vodili ljubav saopštio mi je da od prvog oktobra nisam više zaposlena. Bio je u meni kad mi je to rekao. Nisam obraćala pažnju na to sve dok mi nije počeo navoditi tehničke detalje raskida ugovora: dužinu otkaznog roka, otpremninu u visini tri plate etc. Sve vreme je bio u meni dok je to izgovarao.

Odgurnula sam ga i pitala da li me zeza. “Mogla si da sačekaš da svršim”, odgovorio mi je. Seli smo i razgovarali. Nisam tražila objašnjenje. Sve mi je bilo jasno. Sadistički gad je uživao da me ponizi dok me jebe.

Pogledajte još