Nikolasa Kejdža tužio bivši menadžer

LOS ANĐELES, 18. novembra 2009. (Beta-AP) - Bivši poslovni menadžer Nikolasa Kejdža podneo je tužbu protiv američkog glumca u kojoj tvrdi da je rasipanje, a ne njegov savet, uzrok novčanih problema junaka filmskog serijala "Nacionalno blago".

Semjuel J. Levin podneo je protivtužbu 12. novembra u Los Anđelesu, manje od mesec dana nakon što je Kejdž podneo tužbu u kojoj je Levina optužio za prevaru i tvrdio da je on odgovoran za njegove finansijske probleme. Levin u svojoj tužbi navodi da je, kada ga je Kejdž zaposlio 2001, glumca pokušao da upozori da previše troši. Levin tvrdi i da mu Kejdž duguje 129.000 dolara za posao koji je obavio za njega nakon otkaza 2008.

Kejdžov advokat Marti Singer kazao je da su tvrdnje iz protivtužbe apsurdne. Singer je ocenio da je Levin prekršio Kejdžovo pravo na privatnost objavljivanjem detalja o prodaji Kejdžove imovine. Pored toga, Levin je od Kejdža dobio 1,3 miliona dolara u poslednjih 18 meseci, dodao je Singer. Nikolas Kejdž nalazi se u teškoj novčanoj situaciji i bio je primoran da proda deo svoje imovine, piše u glumčevoj tužbi. Američka poreska služba podnela je ove godine zahtev u kojem od glumca traži više od 6,6 miliona dolara na ime zaostalog poreza.

Pogledajte još