Vujošević prihvata ulogu favorita

BEOGRAD, 18. novembra 2009. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević prihvatio je ulogu favorita na susretu u četvrtak sa Crvenom zvezdom u osmom kolu Jadranske lige, ali i istakao da niko ne sme da potceni večitog rivala njegove ekipe.

Vujošević je ocenio da Partizan ima blagu prednost pred prvi večiti derbi sezone, ali da Zvezda ima veliki kvalitet, koji još nije uspela da pokaže s obzirom da je na prvih sedam utakmica u Jadranskoj ligi ostvarila samo dve pobede.

"Zvezda je u specifičnoj situaciji, ne stoji baš dobro na tabeli, kasno su počeli sa pripremama, nisu se još sasvim sastavili. Ali oni imaju dobru ekipu, popunjenu na svim pozicijama. Biće izuzetno motivisani, rasterećeni jer nemaju breme favorita", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

"Oni su prošle sezone napravili dobar rezultat, osnovu za naredne godine, a ovo je jedna od njih. Niko ne sme da potceni Zvezdu... Mi se nećemo uspavati, jer se plašimo da nas neko u snu ne zakolje", dodao je trener "crno-belih".

Vujošević je naveo i da večiti derbi, uprkos sve većem broju mečeva proteklih sezona, još ima posebnu draž, pre svega jer i navijači te susrete gledaju drugačije od ostalih. Kapiten Partizana Petar Božić složio se sa takvom ocenom.

"Derbi je uvek priča za sebe, drugačiji od ostalih susreta. Nema favorita, ali je i pobeda zato draža. Znamo da će Zvezda biti rasterećena i motivisana, ali znamo i da baš zbog toga treba da odgovorimo još snažnije", naveo je Božić čiji je nastup na derbiju još neizvestan.

Utakmica će se igrati u dvorani Pionir od 19.30, a pre njenog početka minutom ćutanja će biti odata počast preminulom patrijarhu srpskom Pavlu. Igrači će nositi crni flor, a zastave u hali biće spuštene.

"Život ide dalje. Pratio sam u nekoj meri život i propovedi patrijarha. Uvek je slavio život, ne smrt. Nećemo ga žaliti samo sutra, na dan sahrane, već kad god ga se setimo. Ali, život ide dalje", rekao je Vujošević.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.