TERORISTI PRED KAPIJOM DEČANA: Islamisti uhapšeni sa eksplozivom ispred manastira

Četvorica naoružanih islamista uhapšeni sinoć ispred glavne kapije manastira Visoki Dečani, saopštio iguman manastira Sava Janjić.

Kako je za "Blic" potvrđeno kosovska policija otkrila je i zaplenila 20 šaržera municije za kalašnjikov i 16 šaržera municije za pištolj.

Incident se dogodio oko 21 časa. Uhapšeni su došli pred ulaz u manastir u belom golfu registracije Uroševca (05). U zajedničkoj akciji kosovske policije i Kfora nakon legitimisanja i pretresa vozila pronađeno je da su uhapšeni (četvorica kosovskih Albanaca iz četiri različita dela Kosova: Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Đakovice) posedovali naoružanje (kalašnjikov sa tri okvira municije i pištolj). U vozilu je takođe nađena i literatura islamističke sadržine", navodi se u saopštenju Save Janjića.

Dvojica od uhapšenih su imali bradu i obrijanu glavu kao i pantalone sa kratkim nogavicama, što je karakteristično za vahabiste. Istraga je u toku.

Iguman manastira Visoki Dečani arhimandrit Sava je potvrdio da se monasi i osoblje koje radi u manastiru osećaju sigurno i da je ovaj incident još jedan pokazatelj da je prisustvo snaga KFOR-a koji obezbeđuje manastir od suštinskog značaja za bezbednost ovog objekta, svetske kulturne baštine Uneska.

Izvor: Blic

Pogledajte još