Srbiji nedostaju japanske investicije

BEOGRAD, 18. novembra 2009. (Beta) - Potpredsednik Vlade Božidar Đelić izjavio je u sredu uveče da Srbiji nedostaje prisustvo Japana i pozvao japanske privrednike da ulažu u Srbiju.

Na seminaru o poslovnom okruženju u Srbiji, u rezidenciji ambasadora Japana u Beogradu, predstavnicima japanske organizacije za spoljnu trgovinu Đelić je kazao da je razlog za ulaganje u Srbiju stabilan politički i makroekonomski razvoj.

"Razlozi za ulaganje u Srbiju su i olakšice za strane investitore, pristup evropskom i tržištima zemalja sa kojima imamo sporazuma o slobodnoj trgovini", rekao je Đelić. Srbija ima visokoobrazovanu i jevtinu radnu snagu, dodao je Đelić i istakao dobru infrastrukturu i povoljan geografski položaj.

Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki je istakao da će poseta privrednika i predstavnika japanskih kompanija poboljšati ekonomsku saradnju dve zemlje. Predstavnici japanskih kompanija će u Srbiji boraviti do 20. novembra kako bi sagledali poslovno okruženje i mogućnost investiranja.

Pogledajte još