INXS

Veliki bend kakav je INXS bez sumnje zavređuje veći prostor od bašte SKC-a. Sticajem okolnosti, to je mesto gde ih je dočekao Beograd
 
Iako je koncert trebalo da bude održan na Tašu, premešten je u SKC zbog slabog interesovanja. Da li to ima veze sa činjenicom da je u jeku prilično jaka koncertna sezona u Srbiji, pa su neki ljudi “izabrali” da ne dođu zbog budžeta, ili oni koji su nekada voleli INXS ne polažu mnogo nade u bend bez Majkla Hačinsa? Jer, postoji mišljenje da kada u bendu promenite vokal, to je kao da ste promenili ceo bend… Pored toga, njihov najnoviji album “Switch” prilično je “bledunjav” u odnosu na ranija ostvarenja. 

I pored toga, skoro je tužno ovakav bend, makar i bez figure kakva je bio Hačins, dočekati na takvom mestu i u takvom broju, ako se uzme u obzir koje su prostore u svetu punili… 

Upadljivo skromna bina i šačica najiskrenijih fanova grupe kojima očigledno nije bilo nimalo važno gde će ih čuti. Zato su i izazvali oduševljenje kada su sa svega dvadesetak minuta zakašnjenja koncert započeli sa "Suicide Blonde", sa jednog od njihovih najuspešnijih albuma “X”. 

Novom pevaču, J.D. Fortune-u zapravo se ništa ne može zameriti, osim što mu neminovno slede poređenja sa Majklom… Odličan vokal, harizmatična pojava, dobar scenski nastup i dobra komunikacija sa publikom, kojoj se već posle prve pesme zahvalio na - srpskom!
Zvuk je ostao isti, i zahvaljujući poznatoj postavi, sve one pesme koje smo slušali i voleli, zvuče, pa, skoro isto… Zahvaljujući toj postavi, bend je postao i ostao ime… Garry Beers, Andrew Farriss, Jon Farriss, Tim Farriss, Kirk Pengilly. 

Na oduševljenje onih koji su hteli pre svega da čuju najveće hitove grupe INXS, momci su odlično odsvirali i "Disappear", "By My Side", “New Sensation", "Devil Inside", "Follow", "Need You Tonight", uz izlete u novi album… 

Posle sat vremena svirke, INXS su napustili binu. Iako malobrojna, publika je uspela da napravi dovoljno glasan huk da bend pozove na bis. Još četiri pesme, i nastup je definitivno bio gotov. 

I ime i kvalitet benda definitivno su zaslužili veći prostor i drugačiju atmosferu. Iako su se svi članovi benda, naročito J.D. Fortune, na momente trudili da “prže” kao da su na nekom stadionu, činjenica je da je sve to, na kraju krajeva, izgledalo prilično skromno. 

Te, ako budemo imali sreće da INXS ponovo dozovemo u Beograd, nemojte propustiti priliku da ih čujete… 

Tekst: Ljiljana Zdravković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još