Za četvrtak, 19. novembar 2009. godine

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za četvrtak najviše pišu o sahrani poglavara Srpske pravoslavne crkve Pavla i o novom gripu i vakcini protiv njega.

ALO - O sahrani patrijarha "Milion Srba ispraća Pavla". O glumcu Žarku Lauševiću "Lauševiću ponovo sude Crnogorci".

BLIC - O dolasku vaseljenskog patrijarha da prisustvuje sahrani patrijarha SPC Pavla "Vartolomej se poklonio srpskom patrijarhu". "Vakcine stižu do 30.novembra", o vakcinama za novi grip. "Škundrić u sukobu interesa", o mišljenju da je nespojivo da ministar energetike i rudarstva bude istovremeno i predsednik skupštine akcionara NIS-a.

VEČERNJE NOVOSTI - O sahrani patrijarha Pavla "Živeće na oba sveta". O širenju novog gripa "Još četiri žrtve novog gripa". Izjava Milorada Dodika na Savetu za implementaciju mira u Sarajevu "Strani političari nisu nam potrebni".

GLAS JAVNOSTI - Čitava naslovna strana lista je posvećena sahrani patrijarha Pavla "Oproštaj".

DANAS - "S narodom do kraja", o oproštaju od 44. poglavara Srpske pravoslavne crkve. Vensan Dežer, šef Delegacije Evropske komisije u Beogradu "Nema prepreka za kandidaturu Srbije". O novom izveštaju glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca "Bramerc zadovoljan Srbijom". "Tri nove žrtve gripa", piše list i navodi da je u Srbiji od virusa A H1N1 do sada obolelo 306 osoba.

KURIR - O sahrani patrijarha "Čista zemlja za čistu dušu". Intervju sa šefom Akcionog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasimom Ljajićem "Pašće blokada". List objavljuje intervju sa Tomislavom Karadžićem pod naslovom "Antiću ističe ugovor".

POLITIKA - "Komemoracija u rodnom mestu patrijarha Pavla" o komemoraciji u Kućancima kod Donjeg Miholjca. "Naplati se samo pet odsto dugova" o nacrtu izmena zakona o izvršnom postupku. Upozorenje na moguće falisifikate vakcine za novi grip " Vakcinisanje u privatnoj režiji protivzakonito".

PREŠ - O sahrani patrijarha Pavla "Zbogom, Pavle!" i "Čekali i po deset sati da se poklone patrijarhu". O tome šta voze srpski poslanici "Poslanici voze limuzine vredne čak 500.000 evra".

Pogledajte još