PAŽLJIVO BIRAJTE: Gubitak nevinosti može da vas upropasti ceo život!

Rezultati najnovijeg istraživanja pokazali su da prvo polno iskustvo, bilo ono dobro ili loše, može da utiče na dalji seksualni užitak tokom života. Studija u kojoj je učestvovala 331 osoba pokazala je da pojedinci s pozitivnim emotivnim i fizičkim prvim seksualnim iskustvom imaju ispunjeniji seksualni život.

''Na gubitak nevinosti često se gleda kao na važan korak u ljudskom razvoju. On označava prelaz prema odraslom dobu. Našim istraživanjem želeli smo da ustanovimo može li ovaj događaj da utiče na emocionalni i fizički razvoj ljudi'' pojasnio je naučnik Metju Šafer s Tenesi univerziteta.

Rezultati studije pokazali su da prijatno prvo seksualno iskustvo može pozitivno da utiče na fizičko i emocionalno zadovoljstvo tokom kasnijih intimnih odnosa. Konkretno, ako ste se tokom prvog seksa osećali voljeni i cenjeni od partnera, tokom života ćete imati emocionalno zadovoljavajuć seksualni život.

Nažalost, ako je prvo seksualno iskustvo bilo u nekoj meri traumatično, to može da ostavi dubljeg traga na seksualnost osobe, tako da ona kasnije može da pati od problema sapostizanjem uzbuđenja, doživljavanjem orgazma ili da na neki drugi način bude seksualno disfunkcionalna.

Pogledajte još