FASCINANTNE POSLEDICE VOĐENJA LJUBAVI: Ove 3 stvari vam se dešavaju zbog SEKSA

0

Posle gužvanja čaršava, u telu dolazi do određenih promena. Sledeći put obratite pažnju i možda ćete zapaziti neku od njih.

1. Izražajnije čulo mirisa

Kada dostignete vrhunac, vaše telo oslobađa hormon koji se zove prolaktin, a koji uzrokuje razvijanje novih neurona u čulu mirisa od strane matičnih ćelija.

2. Melanholija posle seksa

Verovatno uglavnom nakon seksa osećate euforiju, opuštenost, čak i pospanost, ali neke žene imaju “postsex blues”sindrom, otkriva istraživanje objavljeno u stručnom magazinu “Seksualna Medicina”. Naučnici ovo osećanje opisuju melanholijom, depresijom, anksioznošću ili agresijom nakon seksa.

3. Amnezija

The Journal of Emergency Medicine je otkrio ispovest jedne žene koja se pojavila u bolnici Univerziteta u Džordžtaunu, žaleći se da ne može da se seti detalja koji su se desili u poslednjih sat vremena otkrivajući da se amnezija pojavila odmah nakon seksa sa mužem.

Ona je iskusila prolaznu globalnu amneziju, retko stanje u kojem se memorija odjednom i na kraće vreme potpuno izgubi. Ovo stanje je veoma retko i pogađa samo tri do petoro ljudi na 100.000 svake godine.

Izvor: best/nadlanu

Foto: Yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.