ČUDESNA METODA: Znate li šta će se dogoditi ako 60 sekundi trljate kažiprst, a kada pljesnete rukama?

Svaki prst na našoj ruci, prema alternativnoj medici, povezan je s nekim organom i s određenom fizičkom boli. Kako biste tu bol oterali, trljajte određeni prst i vrlo brzo bi se simptomi trebali ublažiti ili čak nestati. Dovoljno je samo 60 sekundi trljanja da osetite promenu na bolje.

1. Palac je povezan sa srcem i plućima. Masirajte ovaj prst kada osetite da vam srce kuca (pre)jako te kada se zadišete pa ostajete bez vazduha.

2. Kažiprst je povezan sa bubrezima i bešikom. Masirajte ovaj prst kada vas muči zatvor ili proliv. Masirajte ga i u slučaju da imate probleme sa slezinom i želucem.

3. Srednji prst povezan je sa žučnom kesom i jetrom. Masirajte ovaj prst kada vas muči nesanica, migrena ili kada vas tokom vožnje uhvati mučnina.

4. Srednji prst je povezan s debelim crevom. Masirajte ovaj prst ako vas muči glavobolja, migrena, ukočenost i bol u vratu što može biti posledica slabe cirkulacije.

5. Mali prst je povezan s tankim crevom. Masirajte ovaj prst kada osećate teskobu i nervozu.

Dodatan savet: U našim dlanovima nalazi se puno živaca pa ako želite pospešiti svoje zdravlje jednostavno – pljesnite rukama.

Izvor: portaloko/nadlanu

Foto: Yayimages