UZBUĐENJE JEDNAKO IZLEČENJE: SITUACIJE u kojima seks ZAISTA rešava problem

Časopis Womans Health sastavio je spisak 13 situacija u kojima, verovali ili ne, seks zaista pomaže.

1. Kad ne možete zaspati

Šta će vam šoljica čaja ili čaša toplog mleka kada imate ovaj holistički lek za nesanicu?

2. Nakon svađe

Rekao vam je da mu je žao. Oprostili ste i mislili ste to, no deo vas još uvek ga želi istući. Umesto po licu, ispljuskajte ga po zadnjici i kroz par minuta ponovo ćete se maziti kao i pre svađe.

3. Kad stres preuzme

Više ne možete da sedite u kancelariji, ali sutra imate veliku prezentaciju i još morate sa šefom proći izveštaj zadnjeg kvartala. Izgleda kako treba što pre dogovoriti 'sastanak' sa svojom jačom polovinom koja će vas naterati da zaboravite natabele i grafikone.

4. Propustili ste priliku za vežbu

Niko ne osporava kako vežba donosi brojne prednosti zdravog života, ali odlazak u teretanu ponekad jednostavno nije u zvezdama. Seks ne samo da od učesnika zahteva lagani kardio i fleksibilnost, već ih ostavlja sa smeškom na licu kakav ćete retko doživeti na časovima, recimo, joge.

5. Uhvatila vas je mrzovoljnost

Obećali ste sebi da ćete danas složiti stvari u ormanu, i hoćete ... odmah nakon što obavite ovaj važniji posao.

6. Putujete iz grada na par dana

Nedostajaće vam, i vi njemu, i bićete usamljeni i razdvojeni. Zaboravite na sve to i dopustite telima da se oproste na pravi način.

7. Dosada, ubica vremena

Dosada je emocija koja može dovesti do donošenja poprilično nezdravih odluka poput punjenja limita na kreditnoj kartici online kupovinom ili šišanja sopstvenih šiški. Zašto radije ne biste s partnerom ubili vreme u krevetu. Seks će vas spasiti od svih ovih 'opasnih' neseksualnih aktivnosti.

8. Doza energije usred dana

Ujutro ste odradili književni klub, potom imate krštenje kod prijateljice, a već sada se osećate umorno i usporeno i nemate pojma gde ćete nabaviti energiju za sve te obaveze. Umesto energetskog pića, posegnite za dobrim starim oksitocinom. U toku seksualnog odnosa pretpostavlja se da lučenje oksitocina u mozgu može izazvati osećanja zadovoljstva, nežnosti i privrženosti.

9. Frizer je totalno promašio

Plakali ste, preboleli to, zvali rodbinu pa ponovo plakali, ali ništa više ne može vratiti frizuru koju ste imali pre no što vas je frizer unakazio. Srećom, ima jedna dosta dobra stvar koja će vam vratiti samopouzdanje.

10. 'Slučajno' ste kupili intimno rublje

Jedna kafa previše i umesto šetnje kroz obaveze vi šetate po dućanu intimnog rublja razmišljajući šta će mu se više sviđati. Umesto da vasgrize savest zbog lakoumne kupovine, uskočite u novi grudnjak i gaćice i on će vas uveriti da ste napravili dobru odluku.

11. Ne možete se dogovoriti oko filma

Vi ste za malo romanse, on je u elementu za akciju. Spojite ta dva žanra i preskočite film te uživajte u spektakularnom završetku.

12. Kasna rezervacija u restoranu, a vi umirete od gladi

Čekate na mesto u novom restoranu otkada se otvorio i ne želite pokvariti apetit. Ali, rezervacija u 22:30 toliko vas je naživcirala da ćete se parkirati na dečje igralište ako ne bude slobodnog mesta. Savladajte glad zadovoljavanjem svojih seksualnih apetita.

13. Kratak godišnji, katastrofa hotel

Plahte kao da su napravljene od staklene vune, vazduh kao da je prvo prošao kroz industrijsku zonu i ni malo ne želite znati kojim su to jezikom pričale bakterije u kupatilu. Jedan jedini način da zaboravite na užase svoje hotelske sobe jest da se malo zabavite. Samo ne zaboravite na 'Ne uznemiravaj' karakter.

Izvor: nadlanu

Pogledajte još