fbpx

NIJE LOŠA KARMA: Ovo su razlozi žašto beži od vas!

Još uvek ste opterećeni prošlošću

Sve dok razmišljate o bivšem ili možda čak poprilično aktivno pratite njegove profile na društvenim mrežama i posećujete mesta na kojima verujete da biste mogli da ga srestnete, niste otvoreni za upoznavanje novih potencijalnih ljubavi. Ako ste vi i vaš bivši gotova priča, maksimalno se udaljite iz njegovog života i odbacite sav emocionalni prtljag koju još uvek vučete za sobom.

Bojite se da se otvorite

Ostajanje unutar emocionalno sigurne zone sigurno vam zvuči privlačno, a naročito ako ste relativno nedavno bili povređeni, razočarani i slomljeni. Ali, u svim onim trenucima u kojima se trudite da ne budete ranjivi, indirektno iskazujete sramotu zbog sopstvenih potreba i želja i time podižete odbrambeni zid koji će i oni najdivniji i najuporniji teško probiti. Ne, ne postoji garancija da više nećete biti povređeni, i, žao nam je što vam to kažemo, verovatno ćete opet i biti, ali sve dok ne dopuštate nikome da vam se približi, nećete pronaći mir i ono za čime tragate.

Previše se vodite glavom, a premalo srcem

Naravno da ćete se birajući potencijalnog partnera voditi određenim kriterijumima, ali jedno je tragati za željenim kvalitetima, a potpuno druga stvar odbacivati svakog potencijalnog partnera zbog iracionalnih strahova poput onih da nećete biti u mogućnosti da uskladite ljubavni, društveni i poslovni život i obaveze. Ako naletite na onog pravog koji je vredan vašeg vremena i truda, shvatiće sve što se događa u vašem životu i pokazati razumevanje za sve vaše brige.

Krivite sami sebe zbog propalih veza

Svi se sa raskidima nosimo na drugačiji način. Neki se poprilično lako vrate u normalu i saberu, objektivno sagledaju celu situaciju i hladne glave priznaju sebi da to jednostavno nije bilo to. Ali, postoje i oni koji za svaku propalu vezu krive isključivo sebe. Stručnjaci se slažu da su takvom ponašanju sklonije one osobe koje su imale teško detinjstvo i koje su bile emocionalno zlostavljane, iako to nije pravilo. Ono što morate da imate na umu jeste da vezi znači dvoje ljudi i da se oba partnera, ako žele da veza uspe, moraju jednako truditi.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.