Anri priznao da je igrao rukom

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Tijeri Anri priznao je  da je igrao rukom kada je asistirao Vilijamu Galasu kod pogotka u produžetku revanš utakmice baraža protiv Irske, koji je "trikolore" odveo na Svetsko prvenstvo.

Francuska i Irska odigrale su sinoć u Parizu 1:1, a posle pobede u prvoj utakmici od 1:0 izabranici Ramona Domeneka izborili su plasman
na Mundijal.

Irska je povela u 32. minutu golom Robija Kina, a Galas je izjednačio u 103. minutu posle asistencije Anrija, koji je loptu smirio rukom posle centaršuta Florana Malude.

"Da, igrao sam rukom, ali ja nisam sudija. Nisam namerno, ali tačno je da sam igrao rukom. Bio sam u šesnaestercu, a ispred mene su bila dva defanzivca. Lopta se odbila o moju ruku, sudija to nije video i nastavio sam akciju", rekao je Anri.

"I pored toga - srećan sam što smo prošli na Svetsko prvenstvo", dodao je on.

Selektor Francuske rekao je da je zadovoljan ishodom i dodao da nije video da je kapiten njegove ekipe igrao rukom.

"To nisam video. Nekada nemamo sreće, kao na utakmici protiv Srbije, a nekada nas sreća prati. Čestitam Ircima, žao mi je što se i oni nisu kvalifikovali. Razočaran sam navijačima", rekao je Domenek.

Kapiten Irske i jedini strelac na utakmici Kin smatra da su čelnici Evropske fudbalske unije (Uefa) i Svetske fudbalske federacije (Fifa) srećni što će Francuska igrati na Mundijalu.

"Oni (Uefa i Fifa) su sada srećni, (predsednik Uefa Mišel) Platini i (predsednik Fifa Sep) Blater sada verovatno šalju sms poruke jedan drugome zadovoljni rezultatom", rekao je Kin.
Fudbaler Totenhema rekao je i da je nezadovoljan odlukom Fife da postavi nosioce na žrebu u baražu.

Dodao je da je reakcija reprezentativaca Irske posle Anrijevog gola mogla da ukaže sudiji Martinu Hensonu da nešto nije u redu.

"On (Anri) je očigledno igrao rukom. Kada vidite takvu reakciju fudbalera, posebno golmana (Šeja) Givena, koji je bio dva metra udaljen, morate da se zapitate, jer tako reaguju igrači koji su sigurni da je bilo nepravilnosti. Anri je zamalo uhvatio loptu i utrčao u gol", smatra on.

Pogledajte još