Kuznjecova potvrdila učešće u Sidneju

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Treća teniserka sveta Ruskinja Svetlana Kuznjecova potvrdila je da će sledeću takmičarsku sezonu početi na turniru u Sidneju.

Kuznjecova je peta teniserka iz prvih 10 na WTA listi koja je potvrdila učešće na turniru. Do sada su se prijavile i Serena Vilijams, Jelena Dementijeva, Karolina Voznijacki i Viktorija Azarenka, kao i 13. igračica sveta Samanta Stosur.

"Svaki put uživam u Sidneju. To je prelep grad i sjajno mesto za početak nove sezone. Postizala sam dobre rezultate i radujem se što ću ponovo igrati tamo", rekla je Kuznjecova.

Ona je prošle godine igrala u finalu tog turnira, ali je izgubila posle tri seta od tada prve igračice sveta, Belgijanke Žistin Enen.

Direktor turnira Kreg Votson rekao je da je Kuznjecova uvek dobrodošla u Sidneju.

"Svetlana je sjajna sportistkinja i svakako će pojačati naš turnir. Ona je pravi predstavnik sporta i uvek je izlazila u susret organizatorima turnira. Radujemo se što će igrati u Sidneju", rekao je Votson.

Kuznjecova je u tek završetku ove sezone postigla zapažene rezultate, osvojila je Rolan Garos i titule na turnirima U Štutgartu i Pekingu. Takođe, igrala je u četvrtfinalu Australijan opena, trećem kolu Vimbldona i četvrtom kolu Ju-Es opena.

Do sada je osvojila 12 titula u karijeri, uključujući i Otvoreno prvenstvo SAD 2004. godine i tri trofeja u Fed kupu (2004. 2007. i 2008. godine).

Turnir u Sidneju je poslednja provera pre prvog grend slema u sezoni - Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, koje počinje 18. januara.

Pogledajte još