fbpx

NE MOŽE VIŠE DA IZBEGAVA: Ovo su dani kojim žene vole SEKS!

Za većinu žena simptomi poput ekstremnih promena raspoloženja i nepredvidivog ponašanja, znače samo jednu stvar – PMS. Uvreženo je mišljenje da su ti dani u mesecu pod uticajem ludovanja hormona koji se igraju sa ženskim telom, ali i umom.

Međutim, postoji nešto što mnogo više utiče na žene– ovulacija. Velike hormonalne promene događaju se i za vreme ovuliranja koje započinje oko 14-og dana posle prvog dana menstruacije. Hormoni koji se javljaju u tim danima upravljaju mnogim ženskim izborima – od odluke šta će obući do takmičenja sa drugim ženama.

Takve promjene kod nekih žena su vrlo suptilne pa ih gotovo i ne primećuju, ali postoje i žene koje su u nedavnom istraživanju utvrdile da jako dobro znaju kad ovuliraju.

"U tim danima sam zavodljivija i sklonija seksu", rekla je jedna od ispitanica.

Kako pojašnjavaju psiholozi, sve se svodi na iskonsku želju žene da privuče muškarca u razdoblju kada je najplodnija.

"Ideja ovulacije je da se kod žena pojačaju sve karakteristike koje odlikuju njenu ženstvenost. Ona je u tim danima vrlo zavodljiva, ali i muškarcima koji osećaju njezine feromone, najprivlačnija", pojašnjava psiholog Greg Brajant.

Zanimljivo je i da se žene u tim danima više šminkaju, oblače provokativniju garderobu i rado ističu svoje obline. Ujedno, aktivne su i na poslovnom planu, jer su to dani kada su pune snage i samopouzdanja.

"U danima ovulacije, žene postaju i takmičarski nastrojene, posebno u odnosu na druge žene. To su sve podsvesni procesi i žena čini sve kako bi privukla najpoželjnijeg muškarca. Reč je o biološkim instinktima koji se na sličan način javljaju i u životinjskom svetu", istakla je Karen Pine, profesor razvojne psihologije na Univerzitetu Hertfordšir.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.