Srbija se distancirala od ratne vrednosti

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u četvrtak da se demokratska Srbije distancirala od ratnih vrednosti prethodne decenije i da je spremna da to i dokaže hapšenjem preostalih haških optuženika i sudskim procesima.

Malovićeva je u Hotelu M u Beogradu otvorila dvodnevnu međunarodnu konferenciju "Uticaj međunarodnih krivičnih sudova na postupke pred nacionalim sudovima koju su organizovali Beogradski centar za ljudska prava i holandski univerzitet DOMAC, uz podršku Misije OEBS-a.

"Demokratska Srbija je spremna da hapšenjem Ratka Mladića i Gorana Hadžića, ali i procesima u Specijalnom sudu u Beogradu, pošalje jasnu poruku da se takva prošlost na ovim prostorima neće ponoviti, kao i da je Srbija zemlja u kojoj su zakon i pravda pravilo a poštovanje žrtava suština našeg rada", istakla je Malovićeva u govoru koji je dostavljen agenciji Beta.

Kako je navedeno na sajtu Beogradskog centra za ljudska prava, na skupu će biti predstavljeni rezultati istraživanja u okviru DOMAC projekta, kao i za diskusiju o uticaju međunarodnih krivičnih sudova na postupke pred nacionalnim sudovima zemalja Zapadnog Balkana i o mogućnostima unapređenja saradnje međunarodnih i nacionalnih sudova.

Pogledajte još