Đoković u ponedeljak sa Davidenkom

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Nenad Zimonjić igraće u nedelju prvi meč završnog turnira sezone u Londonu, dok će Novak Đoković, branilac titule u singlu, na teren dan kasnije, saopštili su organizatori.

Đoković, treći teniser sveta, takmičenje u singlu počeće duelom sa Nikolajem Davidenkom iz Rusije, trenutno sedmoplasiranim igračem na ATP listi. Taj meč biće poslednji na programu u ponedeljak i neće početi pre 21.45 po srednjoevropskom vremenu.

Protivnici Đokovića u Grupi B biće i drugi teniser sveta Rafael Nadal iz Španije i deveti igrač na ATP listi Robin Soderling iz Švedske, koji će igrati takođe u ponedeljak, ne pre 15.15.

Grupu A, u kojoj će se mečevi prvog kola igrati u nedelju, činiće najbolji svetski teniser Rodžer Federer iz Švajcarske, domaći favorit Endi Marej, peti igrač na rang listi Huan Martin del Potro iz Argentine, kao i Španac Fernando Verdasko.

Prvog dana Federer će igrati sa osmim teniserom sveta Verdaskom od 21.45, a Marej sa Del Potrom od 15.15.

Zimonjić će sa Kanađaninom Danijelom Nestorom, s kojim je prošle sezone osvojio titulu šampiona, u prvom kolu Grupe A u konkurenciji dublova igrati protiv Poljaka Marjuša Firstenberga i Marćina Matkovskog u nedelju od 13.30.

Srpsko-kanadski tandem će u Grupi igrati i protiv Maheša Bupatija iz Indije i Marka Noulsa sa Bahama, odnosno Čeha Františeka Čermaka i Slovaka Mihala Mertinaka.

Plasman u polufinale turnira u obe konkurencije izboriće po dva prvoplasirana tenisera, odnosno dubla iz svake grupe. .30.

Pogledajte još