Ivanov razočaran zbog izjave Vuka Jeremića

SKOPLJE, 19. novembra 2009. (Beta) - Makedonski presednik Đorđe Ivanov izrazio je u četvrtak "duboko razočaranje" zbog izjave ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića o sporu Skoplja i Atine oko imena Makedonije.

Ivanov je, kako je rečeno agenciji Beta u njegovom kabinetu, izjavu Jeremića ocenio kao "nesrećnu" i da "nije u duhu dobrosusedskih odnosa".

Makedonski predsednik je na poziv predsednika Srbije Borisa Tadića prisustvovao sahrani patrijarha Pavla u Beogradu, ali je, zbog izjave Jeremića, odbio da prisustvuje prijemu koji je šef srpske diplomatije organizovao za strane goste, rečeno je u kabinetu Ivanova i izražava žaljenje što se izjava šefa srpske diplomatije, podudarila sa dolaskom Ivanova u Beograd.

Jeremić je u sredu, posle razgovora sa zamenikom ministra inostranih poslova Grčke Dimitrisom Drucasom, izjavio da Atina može da računa na punu podršku Beograda u rešavanju pitanja imena Makedonije. "Želeo bih i ja da dodam nešto u vezi s tim veoma važnim i osetljivim pitanjem. Stav grčke vlade je dosledan, pravilan i racionalan, i Atina može da računa na punu političku, moralnu i svaku drugu podršku Beograda u rešavanju tog važnog pitanja", rekao je Jeremić. Transkript je objavljen na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Grčke.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.