PITANJA KOJA VAS MUČE: Ovo su odgovori na najteža seksualna pitanja!

Za početak, kako bismo potpuno mogli da uživamo u seksu, trebalo bi da odbacimo loš prtljag iz prošlosti. Naime, tokom odrastanja, mnogi su podsvesno ili svesno dobili negativne informacije o seksu poput one "Samo loše devojke uživaju u seksu". Njih možete pozitivnim mantrama da pretvorite u afirmativne i znajte da imate pravo da uživate u seksu. Nakon što ste se rešili prtljaga iz prošlosti, zapitajte se sledeće:

Poznajete li tako dobro svoje telo kao njegovo?
Njemu ćete možda da zamerite to što nije majstor u zadovoljavanju i što ne zna gde je klitoris i kako najbolje da ga stimuliše. Zapitajte se znate li vi? Istražite svoje telo, saznajte šta vam odgovara i poučite svog partnera, na obostrano zadovoljstvo.

Puštate li partnera da obavi svoj posao?
Naime, dosta žena smatra da bi one trebalo da zavode i zadovolje partnera. Neka on ponekad bude taj koji vas zavodi i vodi do vrhunca. Prepustite se njegovim rukama i zaboravite na ono što bi vi trebalo da radite i jednostavno se prepustite njemu. Možda je ovo ključ za nezaboravan seks.

Jeste li napokon prihvatile svoje telo?
Odnos prema telu i koliko ga prihvate itekako utiče na vaš užitak. Pozitivan stav prema svom telu, jedan je od ključnih sastojaka fizičkog uživanja. Zaboravite na nedostatke, poradite na samopouzdanju i sa novim stavom krenite u nova senzualna iskustva.

Šta vas najviše uzbuđuje?
Otkrijte šta vas najviše uzbuđuje, kako najbrže postižete orgazam, gde volite da vas miluje i kako. To iskustvo prenesite partneru.

Pristajete li na seks iz pravih razloga?
Razmislite o seksu koji ste doživeli prošli put. Jeste li ga odradili iz dosade, obaveze ili zato što ste ga stvarno želeli. Ne pristajte na seks zbog straha da vas ne ostavi ili kako biste izbegli svađu. Pravi razlog za seks samo je onaj koji želite i hoćete.

Možete li da nabrojite barem pet svojih najosetljivijih zona?
Za ispunjen seksualni život morate odlično da poznajete svoje telo. Do orgazma vas može dovesti milovanje po bradavicama ili neka odgovarajuća poza. Da li volite da vas nežno dira po unutrašnjoj strani bedara ili vam više odgovara grubost?

Na kraju bi trebalo da se zapitate da li ste svom partneru ovo sve otkrile. Ako vam je neprijatno da otvoreno komunicirate o svojim željama dok ste intimni, šapućite mu, vodite ga i pokažite šta želite.

Pogledajte još