Hju Grant kao muzička zvezda '80.-tih

Svetska premijera nove romantične komedije sa Hju Grantom i Dru Barimor u glavnim ulogama - PESMA ZA TEBE, zakazana je na simboličan dan - Dan zaljubljenih, 14. februara.

Zvezda romantičnih filmova Hju Grant prvi put u svojoj karijeri je za potrebe lika Aleksa Flecera, morao da nauči da peva, svira i pleše. Reditelj Mark Lorens koji je debitovao sa filmom DVE NEDELJE ZA ZALJUBLJIVANJE, o svojoj saradnji sa Grantom rekao je: “Kada sam prvi put razgovarao sa Hjuom o ovom filmu, rekao mi je da ne ume da svira nijedan muzički instrument, i da definitivno ne ume ni da peva ni da pleše. Tada sam znao da moram da napišem jednu muzičku ulogu za njega i da ga nateram da uradi svaku od tih stvari. Mnogo se namučio i mrzeo me je zbog toga,” smeje se Lorens. “Onda je prošao puno časova pevanja, klavira i plesa. Bio je zaista posvećen.”

Hit pesmeu kojima HjuGrant ispoljava svoje glasovne mogućnosti zovu se "PoP Goes My Heart" i "Wayback into Love" a za potrebe filma uradjen je specijalan muzički video za numeru"PoP Goes My Heart" u stilu grupa '80.-tih. Posao stvaranja hitova benda PoP i Aleksovog muzičkog izraza pripao je Adamu Slezingeru iz benda "Fountains of Wayne".

“Kada sam prihvatio ulogu Aleksa, nisam umeo ni da pevam ni da sviram. Učio sam klavirgodinu dana kada sam imao devet godina, ali sam odustao,” seća se Grant. “Ali unajmili su nabolje ljude da me dovedu u muzičku formu, pa sam konačno počeo ida uživam u tome. Počeo sam da obožavam ton svog glasa iako to ne važi zadruge.”

Domaca premijera filma PESMA ZATEBE zakazana je 14. marta u Sava centru.

www.kontra.org.yu

Pogledajte još