fbpx

PORUKA DRŽAVNOM VRHU: Beograđanin snimio video koji je potresao Srbiju, a evo kako je premijer odgovorio

Nenad ima 16 godina i boluje od jako retke bolesti krvi, paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PNH), zbog čega mu je potreban izuzetno skup lek. Postoji samo jedan lek za ovo oboljenje i, kako sam Nenad kaže, retko ko može da ga priušti.

Nenad je zbog toga odlučio da se ovim putem obrati javnosti, naglašavajući da ne želi da otvori žiro-račun kako bi prikupio novac za lek koji mu je potreban.

- Meni nije cilj da otvorim žiro-račun u nadi da će ljudi prikupljati novac, jer to rešenje nije permamentno. Meni je potrebna dostupnost leku do kraja života. Tokom prošle godine kontaktirani su svi nadležni, ali naravno do dana današnjeg sve je prepleteno i srž je ista - nema novčanih sredstava. Zato želim da pitam državni vrh da li je to istina, da li nema novca za moje lečenje i hoće li iko preduzeti nešto. Jer, kao državljanin Srbije i pod zdravstvenim osiguranejm smatram da je korektno da se lečim ovde. Molim vas da podelite ovaj video kako bi došao do onog koji treba da ga pogleda i da dokaže da Srbija stvarno vredi, tako što će pomoći svojoj deci, kako meni tako i drugima - ispričao je Nenad.

Video je u roku od nekoliko sati dospeo i do državnog vrha, a premijer Aleksandar Vučić se oglasio na Tviteru.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.