NEZABORAVNO ISKUSTVO šetnje sa najvećim dinosaurusom

U prvom realističnom filmu u produkciji BBC-ja, ser Dejvid Atenborou poziva nas da šetamo s najvećim dinosaurusima koji su hodali našom planetom.

Istina je da će Dejvid Atenborou ove godine proslaviti 90. rođendan, ali je još u odličnoj formi da bi prezentovao prvi BBC-jev realistični film sniman s novom tehnologijom 360 stepeni.

Produkcioni tim iz svetski poznate BBC-jeve Prirodnjačko-istorijske jedinice u Bristolu i kreativna agencija Hello Charlie predstavili su četvorominutni video snimljen kombinacijom računarske grafike i filmskog materijala tokom kojeg ser Dejvid Atenborou prolazi pored najvećeg dinosaursa koji je ikada šetao Zemljom - velikog titanosaurusa.

Inspiracija za novi kreativni poduhvat BBC-ja bilo je otkriće dobro očuvanog titanosaurusa u Patagoniji 2013. U emisiji će putem dokumentarnih snimaka biti prikazano na koji način je dinosaurus rekonstruisan, a korišćenjem CGI tehnologije predstaviće se kako je verovatno izgledao.

Zvuči neverovatno da je otkriveni titanosaurus bio duži od plavog kita (37 metara), a da je bio teži od 15 slonova (oko 70 tona). Nova emisija BBC-ja u mnogome će promeniti dosadašnja shvatanja televizije. Korišćenjem revulucionarnog sistema snimanja 360 stepeni imaćemo utisak da šetamo pored titanosaurusa i ser Dejvida Atenboroua.

Pogledajte još