Rodenova ljubavnica - Opčinjujuća priča o umetnosti i ljubavi.

Devetnaestogodišnja Kamij Klodel, nadarena vajarka puna nade, dolazi u Pariz, ali umesto da je slave, kritičari joj osporavaju talenat, nazivaju je imitatorom, osuđuju senzualnost njenih skulptura kao nedoličnu. Povrh svega, zbog sramote koju donosi porodici, odbacuje je i majka.

Kada upozna znatno starijeg Ogista Rodena, koji joj postaje tutor i ljubavnik, njihova strast inspiriše ih da stvaraju dela koja pomeraju granice u shvatanju moderne umetnosti. Pa ipak, rastrzana između dve svoje velike ljubavi – Rodena i vajanja – Kamij će sagoreti u svojoj strasti i njene opsesije je odvode u ludilo.

Rodenova ljubavnica je slojevit istorijski roman koji dočarava neuhvatljiv duh jedne umetnice, žene čiji je ogroman talenat umalo zasenila njena snažna ljubav prema Rodenu. Mogu li dve strastvene, kreativne i talentovane osobe jedna uz drugu da napreduju ili će jedan plamen neminovno progutati drugi?

„Izvanredna ljubavna priča i roman koji je vodič kroz salone devetnaestovekovnog Pariza u kojima su nastajale revolucionarne ideje tragičnih i nepriznatih heroja.“ Kirkus Book Reviews

„Bićete potpuno začarani ovom pričom o opsesiji i strasti.“ Cosmopolitan

Pogledajte još