"STIDLJIVA" ŠTEFICA IZ FILMA U RALJAMA ŽIVOTA: Baš me briga za Batu Živojinovića!

Vitomira Lončar, hrvatska glumica koju i danas mnogi pamte kao Šteficu Cvek iz ostvarenja Rajka Grlića „U raljama života“, izjavila je da ju je baš briga za Velimira Batu Živojinovića, koji joj je u ulozi Trokrilnog bio partner u ovom hit filmu.

Ona je gostovala u emisiji „Nedeljom u dva“ na HRT i poprilično se iznervirala kada ju je voditelj Aleksandar Stanković pitao o srpskom kolegi s kojim je snimila seksi scenu koja je postala antologijska.

Batina rečenica upućena Štefici: „Sad ču da te ka.am“, koju ponavlja čak sedam puta, i dan-danas se u narodu često citira. Vidno začuđena, Lončareva je izjavila da joj nije jasno zašto se svi osvrću samo na tu scenu, da je ona ponosna i da joj je drago što je snimila Šteficu Cvek sa Grlićem. Navela je da ju je to proslavilo, ali i da je toliko toga uradila, a da se pamti samo ta scena.

- Zaista mi je čudno što me, kad god je nešto s Batom, ljudi zovu i pitaju za mišljenje o njemu. Mi smo snimali tu scenu dva dana. Tokom festivala na kojima je film gostovao, sretali smo se, ali ni tada i nikada posle se nismo družili, sedeli negde zajedno. Naprotiv, svako bi bio za svojim stolom. Baš me briga za Batu Živojinovića, kao što je, verujem, i njega briga za mene - u dahu je izgovorila Vitomira Lončar.

Podsetimo, Bata Živojinović je bolestan već nekoliko godina. Preživeo je tri moždana udara i gangrene na obe noge.

Lečila se od depresije

S druge strane, Vitomira ima 57 godina i život joj definitivno nije bio bajka. Ona od detinjstva boluje od epilepsije, koja joj je promenila i profesionalni put, a lečila se i od depresije.

- Za nju me vežu lepe uspomene i uspešna saradnja koja je obeležila naše karijere. Poslednji put smo imali kontakt povodom rada na mojoj monografiji 2010. Tada je pred televizijskom ekipom dala izjavu o našoj saradnji. Tada su intervjuisani Veljko Bulajić i Radko Polič, a ekipi je domaćin bio Branko Lustik, dobitnik dva Oskara za produkciju filmova „Šidlerova lista“ i „Minhen“. Ovom prilikom je pozdravljam i nek zna da me je i te kako briga za nju. Šaljem joj poljupce - poručio je Bata preko sina.

Izvor: Kurir

Pogledajte još