Redžepi: Koalicija pod znakom pitanja

KOSOVSKA MITROVICA, 20. novembar 2009. (FoNet) - Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Bajram Redžepi, izjavio je danas FoNetu da se još ne zna da li je raskinuta koalicija između njegove i partije Demokratskog saveza Kosova Fatmira Sejdijua.

On je najavio da će se "sve znati popodne, kada će obe stranke izaći sa svojim stavovima".

Redžepi napominje da se nagađanjima oko raskida koalicije i formiranju nove vlasti "bave pojedinci na obe strane".

On nije nije ni potvrdio, ni demantovao, saznanja FoNeta da su premijer Kosova Hašima Tačij i predsednik Fatmir Sejdiju pozvani u ambasadu SAD u Prištini na razgovor oko sukoba unutar koalicije.

Kosovski mediji su javili da je vladajuća koalicija Tačija i Sejdiua raskinuta i da će DPK danas formirati novu koaliciju.

Kao razlog za raskid koalicije navodi se sporazum koji je DSK potpisao sa Alijansom za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o zajedničkom nastupu u drugom krugu izbora za predsednike kosovskih opština.

Izvori FoNeta navode da je u Prištini u četvrtak zbog toga izbila žestoka svađa izmedju Tačija i Sejdijua.

Prema prištinskim medijima, DPK bi danas trebalo da ozvaniči koaliciju sa Alijansom Novo Kosovo Bedžeta Pacolija i Demokratskim savezom Dardanije Nedžada Dacija.

Prema tim izvorima novi, predsednik Kosova biće Bedžet Pacoli, dok će funkciju predsednika Skupštine Kosova obavljati lider DSD Nedžad Daci.

Pogledajte još