Roditeljske patrole u školama

BEOGRAD, 20. novembar 2009. (FoNet) - Ministarstvo za omladinu i sport Srbije podržava roditeljsku inicijativu da se uvedu roditeljske patrole u osnovne škole, izjavila je ministarka Snežana Samardžić Marković u razgovoru s predstavnicima voždovačkih osnovnih škola.

"Roditelji su najmotivisaniji da bezbednost njihove dece bude na najvišem nivou. Pored proterivanja droge, alkohola i nasilja iz škola, time bi se kontorlisali i oni stariji đaci koji maltretiraju mlađe", rekla je Marković.

Prvi na listi G17 Plus na predstojećim voždovačkim izborima, Dragan Pušara, podržao je inicijativu i naglasio da će se kod opštinskih vlasti založiti da se ova inicijativa usvoji.

"Predlog je da opštinske vlasti, koje imenuju školske odbore, omoguće formiranje roditeljskih patrola za decu do četvrtog razreda osnovne škole", rekao je Pušara.

Predstavnici školskih odbora, kako je saopšteno, na sastanku su ukazali da je ovo veoma dobra inicijativa i da su sigurna školska dvorišta obaveza svih, i opštine i uprava škola i školskog odbora, a ne samo policije.

Pogledajte još