CAR: Novak Đoković se oporavio od infekcije oka i održao JAKU LEKCIJU IZ HUMANOSTI

Dejvis kup meč između teniskih reprezentacija Srbije i Kazahststana otvoriće nastup najboljeg igrača sveta, Novaka Đokvića, čiji će rival u petak od 14 sati u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" biti Aleksandr Nedovjesov, 200. igrač sveta.

"Ovaj tim ima snagu da osvoji još jednom salataru. Duga je godina i imamo optimistički pristup, posebno zbog toga što smo bili šampioni 2010, kada je sa nama bio Janko, koji je jako bitna karika ovog tima. Nadam se da će se on brzo da nam se pridruži i ojača ovaj sastav. U Dejvis kupu se godišnje odigra četiri meča maksimalno, ali nam termini ne idu na ruku, jer se mečevi igraju odmah posle grend slemova, što je nezgodno za igrače koji doguraju do kraja turnira. Ipak, mi smo optimisti i to što smo već osvojili salataru, a 2013. smo igrali finale, služi nam za podrstek da se stalno vraćamo i stalno igramo za državni tim. Volimo da igramo za zemlju, ali i za sve nas, jer imamo takav odnos koji nam pruža motivaciju i snagu za još jedan podvig", rekao je Novak.

Međutim, ono što je posebno iznenadilo celokupnu javnost je i potez našeg najboljeg tenisera, koji će na ove utakmice da dovede i decu sa Kosova.

"Jeste, istina je da na meč dolaze deca sa Kosova i Metohije, to je najmanje što sam ja lično, kao i ceo tim, mogao da uradim za mališane koji žive u enklavama. Nije bilo potrebno mnogo napora da se ta akcija sprovede i nadam se da će se dobro zabaviti na mečevima", rekao je Novak Đoković.

Izvor: 24sata.rs/nadlanu

Pogledajte još